Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Nem vagyok laptopszakértő, de...

Nem vagyok laptopszakértő, de csak szerintem szánalmas, hogy egy havi fizus új laptop 150.000-ért bír két órát egy töltéssel?

Figyelt kérdés

2020. júl. 16. 13:26
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Azért ez nagyon attól függ milyen laptopot vettél és hogy használod.

Ha csak az igp-vel használod (nem játszol rajta) minden felesleges cucc ki van lőve (mondjuk windowsnál ez kicsit kihívás) és nem max fényerőn használod az új (alacsony fogyasztású) laptopot amiben ssd van és relatív nagy kb 50Wh-ás akksi, akkor nem csak két órát bír egy töltéssel még akkor sem ha dolgozol.

2020. júl. 16. 13:31
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Illetve azzal még kiegészíteném az előző mondandómat, hogy a 150e az belépő szint a laptopok esetében. Tehát csodát azért nem kell várni. Az hogy "egy havi fizu" egy dolog, de ez viszonyítás kérdése. Külföldi mércével (sőt, itthon is, ha olyan a munkád) egy fél havi fizuból veszel egy ultrabookot, ami a hordozhatóságra van optimalizálva és a 9-10 órás üzemidő is elérhető.

(#1-es voltam.)

2020. júl. 16. 13:35
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan milyen típus? Gyakorlatban próbáltad?
2020. júl. 16. 15:23
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát, a 150 ezer az még a belépő szint közepe. Szerencsére én nem keresek olyan szarul, hogy ez egy havi fizut jelentsen.

Ebben az árkategóriában ne várj csodát, a 2 óra teljesen jó. Ultrabook-nál a 4-6 óra a megszokott, de azok 300-400 ezerbe kerülnek újonnan.

2020. júl. 16. 16:12
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem szánalmas. A legtöbb consumer kategóriás laptop, a belépő szintű 15.6 colosak is elsősorban asztali gépet helyettesítenek, és adnak hozzá nagyobb mobilitást, ezért azon kevés alkalomhoz, amikor aksiról használod, felesleges a nagyobb aksi. Ahol kell, ott nagyobb az aksi, és/vagy enegiagazdálkodásúak az alkatrészek, gondolok itt elsősorban a CPU-ra, de általában ezek nem jönnek ki 150 ezerből.
2020. júl. 16. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!