Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Normális, hogy beállítás után...

Normális, hogy beállítás után ezek a processzor értékek ugrálnak? Vagy elronthattam valamit?

Figyelt kérdés

MSI B450 tomahawk max alaplap

AMD Ryzen 5 3600 processzor, gyári hűtővel

Nvidia gtx 1070 TI videokártya

16GB 3200MHz DDR4 RAM G.Skill Aegis CL16 (2x8GB) (F4-3200C16D-16GIS) memória

A BIOS-ban a feszültséget 1.1v-ra állítottam és a cool & quiet is be van kapcsolva. Azóta az órajel 3500 és 4200 MHz között váltakozik a Core Temp és a CPU-Z szerint is. Valamint az előbbi a feszültségre is azt írja, hogy 1.1 és 1.4v között ingázik.

#processzor órajel #processzor feszültség
2020. júl. 14. 09:49
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem szabadna, hogy ugráljon. Eleve azért kell feszültséget csökkenteni, hogy ne 1,4V+-al bombázza a rendszer/BIOS.

Az órajelet tuningoltad-e?

Ha igen akkor CCX-enként vagy egyszerre az összes magot?

Ha CCX-enként csináltad akkor a fix feszültség mellett ajánlott egy +0.15/0.175-ös Offset Voltage. Ha az összes magot egyszerre járatod egy adott órajelen akkor minuszos Offset Voltage-et kell állítani.

2020. júl. 14. 10:38
 2/3 A kérdező kommentje:
Az órajelen semmit sem állítottam, az alap beállításon van.
2020. júl. 14. 12:19
 3/3 anonim ***** válasza:
Akkor állíts egy -0,15/0,175 Offset Voltage-ot.
2020. júl. 14. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!