Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan lehet ellenőrizni egy...

Hogyan lehet ellenőrizni egy hdd márkát?

Figyelt kérdés
Rendeltem Aliról pàr éve egy Samsung hdd-t. Vakamiért a gép nem annyinak látta, ahány gigás volt. Én bontottam ki a dobozából, ami gyárinak tűnt, mikor szétcsavaroztam, a hdd-ről letéptem a Samsung matricát és Fujitsu 60gb-is hdd volt. Most egy Kodakkal szemezek, de nem tudom, hogy gyári-e.

2020. júl. 11. 19:30
 1/4 Fsms ***** válasza:
63%

Csatlakoztatod a hdd-t a géphez. Majd Command prompt .

Parancs wmic diskdrive get model,serialNumber,size,mediaType

Majd menj fel a gyártó web oldalára, ott a típus szériaszám alapján tudod ellenőrizni.

2020. júl. 11. 19:39
 2/4 anonim ***** válasza:
19%

A szétcsavarozáskor remélted megtalálni a hiányzó biteket?

Hátha belül szétszóródott? =8-()

2020. júl. 11. 20:09
 3/4 A kérdező kommentje:

Első: köszönöm! :)

Második: nem, hanem gondoltam, hogy valami csel van benne vagy valami hiba. Aztán szétszedtem, kiderült, hogy a csatlakozója is IDE PATA , amikor pedig a Fujitsu matricát is leszedtem, filccel össze volt firkálva a hdd. Valami selejt lehettt. De nem tudom miből gondolta, hogy ezt szó nélkül hagyja bárki. A vitát Alin egyből elfogadta...

2020. júl. 11. 20:13
 4/4 anonim ***** válasza:
62%

Azt nem írtad, hogy mennyi volt a várt kapacitás. :)

Egyébként ez nem jellemző viselkedésmód. Csalók mindig is voltak, de az ilyenek hamar lebuknak, és az összes nagyobb kereskedő szolgáltatás igyekszik mihamarabb kitiltani ezeket.

Bár HDD-t én inkább hivatalos kereskedőtől szoktam venni, lehet, hogy némileg drágább, de azért egy PCX.hu-nál 0% a valószínűsége, hogy hamis termékbe fussak.

2020. júl. 11. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!