Mit tegyek a routeremmel?
Mikor vetted és hogyan?
Neten 2 hét az elállás. ((Előben vásárlás esetén nem tudom pontosan, de talán 3 nap))
Ad2 a vevő eszköz tudja ezt az 5GHz-t?
Ad3 mennyire laksz betonozott helyen. Betonon nem nagyon megy át. Téglán könnyebben. 3 beton fal simán megfogja a jelet.
Ad4 be lehet állítani, mekkora erővel adjon. Az mekkotára van állítva?
802.11g kB 35 métert tud.
Ha az eszköz ilyen és a router 5GHz-ra van állítva 2.4 helyett, kisebb jelet fog venni.
De ha az eszköz is tudja az 802.11n és 802.11ac szabványokat, akkor annak beltérben is kéne tudnia a 70 métert simán.
Van egy app, "WiFi Analyzer". Ezzel lehet mérni jel erősséget.
Sőt! Ezzel látod, hogy van-e másik router, amivel össze akad a tiéd. EZ (INTERFERENCIA) IS OKOZHAT CSÖKKENTÉS. És azért kiabálok, mert sokan nem tudják ezt az egyszerű tényt.
Van több csatorna, amin adhat a router. Ha egymás mellett, ágy közel van két, azonos csatornán működő router, a jelek kiolthatják és erősíthetik egymást, máris kész a jel veszteség elég rövid távon.
Mielőtt a saját routered beállítod, keress egy szabad sávot.
Ha a szabad sávon is ilyen kicsi a táv, akkor jöhet az, hogy 2.4GHz-re vissza veszed 5GHz-ről és megnézed, miként működik.
A köztes falak mind mind csökkentik az erősséget. Egy bevasazott födém akár teljesen le tudja fogni a jelet, de nem szükségszerű, ezért emeletes házban az interferencia az elsődleges, amit vizsgálnék.
(tegnap nem jutott eszembe, mert kertes övezetben dekkolok most covid19 idején)
#5 nem a szobám 20m...
#6 köszi megnezem. Esetleg állítottam csatornát 1,6,11 ezeket ajánlották. Én 11re raktam de semmi. Letiltottam at 5g-t. Telefonom sajna nem tudja az 5g-t. Az appot megnezem aztán kiderul. Viszont rendeltem egy wifi repeatert. Szintén tplink. Majd kiderul fölösleges volt e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!