Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mit tegyek a routeremmel?

Mit tegyek a routeremmel?

Figyelt kérdés
Ma vettem egy Tplink Ac1200as 4 antennás routert. Agyon volt dicsérve szóval mondom legyen akkor ez. 10e Ft volt. Viszont kb 15m a hatótávja úgy hogy szemben állok vele. 20m és nulla jel. Csak a quick setup-ot csináltam meg. 2.4ghz es 5ghz-et tudja.

2020. júl. 8. 16:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
78%

Mikor vetted és hogyan?

Neten 2 hét az elállás. ((Előben vásárlás esetén nem tudom pontosan, de talán 3 nap))

Ad2 a vevő eszköz tudja ezt az 5GHz-t?

Ad3 mennyire laksz betonozott helyen. Betonon nem nagyon megy át. Téglán könnyebben. 3 beton fal simán megfogja a jelet.

Ad4 be lehet állítani, mekkora erővel adjon. Az mekkotára van állítva?

2020. júl. 8. 17:06
 2/12 A kérdező kommentje:
Múlt hét csütörtökön rendeltem pcx-en. Ma vettem át sajna csak. Vevő nem tudja az 5ghz-t és tégla falak vannak. Hol tudom a távot állítani?
2020. júl. 8. 17:15
 3/12 anonim ***** válasza:
78%
Távot nem tudsz állítani, az annyi amennyi! 5 Ghz szokott a gond lenni, hogy ugyan gyorsabb, de az nem szereti a falakat, emeleten nincs is már jel nálam, míg a 2,4-en jobb a hatótáv a falakon keresztül is.
2020. júl. 8. 17:42
 4/12 A kérdező kommentje:
Tiltsam le az 5g-t?
2020. júl. 8. 19:08
 5/12 anonim ***** válasza:
53%
20m..? Nagy szobád van...
2020. júl. 8. 23:01
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

802.11g kB 35 métert tud.

Ha az eszköz ilyen és a router 5GHz-ra van állítva 2.4 helyett, kisebb jelet fog venni.

De ha az eszköz is tudja az 802.11n és 802.11ac szabványokat, akkor annak beltérben is kéne tudnia a 70 métert simán.

Van egy app, "WiFi Analyzer". Ezzel lehet mérni jel erősséget.

Sőt! Ezzel látod, hogy van-e másik router, amivel össze akad a tiéd. EZ (INTERFERENCIA) IS OKOZHAT CSÖKKENTÉS. És azért kiabálok, mert sokan nem tudják ezt az egyszerű tényt.

Van több csatorna, amin adhat a router. Ha egymás mellett, ágy közel van két, azonos csatornán működő router, a jelek kiolthatják és erősíthetik egymást, máris kész a jel veszteség elég rövid távon.

Mielőtt a saját routered beállítod, keress egy szabad sávot.

Ha a szabad sávon is ilyen kicsi a táv, akkor jöhet az, hogy 2.4GHz-re vissza veszed 5GHz-ről és megnézed, miként működik.

A köztes falak mind mind csökkentik az erősséget. Egy bevasazott födém akár teljesen le tudja fogni a jelet, de nem szükségszerű, ezért emeletes házban az interferencia az elsődleges, amit vizsgálnék.

(tegnap nem jutott eszembe, mert kertes övezetben dekkolok most covid19 idején)

2020. júl. 9. 09:05
 7/12 A kérdező kommentje:

#5 nem a szobám 20m...

#6 köszi megnezem. Esetleg állítottam csatornát 1,6,11 ezeket ajánlották. Én 11re raktam de semmi. Letiltottam at 5g-t. Telefonom sajna nem tudja az 5g-t. Az appot megnezem aztán kiderul. Viszont rendeltem egy wifi repeatert. Szintén tplink. Majd kiderul fölösleges volt e.

2020. júl. 9. 10:42
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

1, 5, 9, 13

[link]

2020. júl. 9. 11:34
 9/12 A kérdező kommentje:
Áhá. Szóval a channel windth-et is állítsam át auto-rol 20mhz-re? És ezen csatornák közül azt amin szabadon tud működni?
2020. júl. 9. 12:35
 10/12 A kérdező kommentje:
Hát eddig semmi javulás. Családi házban lakom egyébként ilyen régi féle hosszú paraszt ház úgymond. Az én szobám falai tégla utána megint egy tégla és utána egy tömés fal. De kb a 2. falig nem megy el a jel. Átállítottam az app szerint ajánlott csatornára. Itt 13. És 20mhz-re a channel windth-et. De még mindig ugyanaz a jelenség
2020. júl. 9. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!