Ha rendelek 1 Gb- tárhelyet egy céges e-mail címnek,az elég lehet rá?
Most csinálom a kis vállalkozásom, és amikor lefoglaltam a Domain nevem, rendeltem hozzá e-mail címet is, és érdekelne, hogy ez az 1GB mire elég és vajon meddig? E-mailek küldése-fogadására mennyi ideig lehet elég?
Megköszönöm, ha vki válaszol!

szöveges mailekhez nagyon sokáig.
ha sok adatok, képet küldesz fogadsz akkor hamar elfogyhat.

Egy e-mail átlagosan pár mb, ahhoz sokáig elég. Spam és felesleges levelek törlése, ami 100% hogy nem kell a későbbiekben, akkor is évekig elég.
Utána archivlod a leveleket és elmented máshová, pl felhőbe.

Köszönöm szépen a válaszokat!
Az is érdekelne, hogy ha például a cégem logója fel van tüntetve minden kimenő e-mailem végén, és én is így kapom a bejövő leveleket alapból, hogy a cégek logója ott van, az is csökkenti a tárhelyet?
(Remélem jól tettem föl a kérdést.)

igen, ez kiváló kérdés!
ha megfelelően leméretezed a logót és úgy illeszted be a mailbe akkor kis helyet foglal, de azért persze foglal.
Ha pedig egy nagyobb méretű logót illesztesz be az aláírásba és utána kicsinyíted le (a sarkainál fogva kicsire húzod) akkor a mérete (kbyte-ban) megmarad, csak látványra lesz kicsi!
Sokszor kapok 2-3 megás maileket aztán csak másfél sor van benne :D A többi mind az aláírás, meg a levélpapír, stb külsőségek.
És ugye ez hatványozottan igaz akkor amikor oda-vissza válaszoltok és benne van a mailban a logó 6-7-8x.... Az annyiszor annyi kbyte vagy Mbyte.

Szuper, köszönöm szépen!
Ezt nagyon jó tudni, mert akkor le kell kicsinyíteni a méretét, vagy egyáltalán nem betenni aláírás alá. Méretileg mire érdemes lekicsinyíteni? Tudom, hogy ez egyén függő, de mégis.
Köszönöm szépen! :-)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!