A Windows 10 az olyan, hogy először gyors, aztán ha frissítgetem, és telepítem a drivereket akkor még gyorsabb lesz, és csak utána lassul kb 1 év múlva?
Igen. Ha a lassulás érdekel, az leginkább a feleslegesen futó, rendszerrel induló programok miatt van, mert idővel egyre több települ, és nem szabályozza azokat a felhasználó. Ezek pedig mind eszik a memóriát úgy, hogy lehet nem is használod őket, a maradék program amit használnál pedig a maradék memórián osztozik.
Az, hogy HDD vagy SSD van használatban, a fájlok betöltési idejére lesz hatással (játék közben is), ha neked elkezd akadni meg bufferelni egy játék, akkor az nem a Windows miatt lesz, hanem vagy a megtelt RAM-mal, mert kevés van, és/vagy a gép teljesítményével, mert nem éri el a játék igényeit.
Nem hirtelen, hanem folyamatosan. A gép összteljesítményétől függően. Nálam legalábbis.
Még nem váltottam HDD ről SSD re addig 2 havonta telepítettem újra mert annyira fagyott hogy a 3 hónapot nagyon ritkán érte meg. Hiába tiltogattam az automatikusan induló folyamatokat, szolgáltatásokat, takarítgattam magamután stb semmi sem segített visszagyorsítani csak az ujratelepítés. Aztán 2018 decemberében vettem egy SSD-t és azóta csak egyszer szinte pont egy éve raktam újra mert megszivatott egy windows frissítés. Nagyon fagyott a gép, azthittem ugyan az a baj mint a korábbi években így július végén újraraktam és frissítés után ugyan úgy fagyott. Tehát nem miattam vagy a használat miatt így ez a lépés utólag kiderült teljesen felesleges volt.
Tehát ebből azt akartam kihozni hogy valószínűleg a zsugoriságom volt az oka annak hogy ennyi évig szenvedtem a windowsal. Mindig a legolcsóbb gépeket vettem mondván hogy jólessz az, elég lesz az nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!