Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Van egy Asus Aspire V5-552G...

Van egy Asus Aspire V5-552G laptopom amely ha lemerül, vagy bizonyos töltöttség alá esik, már nem lehet tölteni Ez mitől lehet?

Figyelt kérdés

Már egy éve kiegyensúlyozottan tudom használni, viszont most véletlenül lemerítettem és nem tölt. Pár éve volt vele az, hogy egyszer csak kikapcsolt és nem reagált semmire.

A szervizben alaplap cserét javasoltak, amit nem vállaltam be.

Úgy voltam vele, hogy kuka, viszont elraktam pár hónapra a szekrénybe.

Mikor kivettem akkor már töltött.

Aztán pár hétre rá 30% alá esett és már megint nem töltött, majd lemerült és megint hetek kellettek, hogy elkezdjen tölteni.

Elég abszurd, hogy az idő oldaná meg ezt a problémát, szóval most kéne valami érdemleges megoldás.

2020. jún. 26. 09:34
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Vedd ki az akkut és használd nélküle.
2020. jún. 26. 10:59
 2/4 CspCsj ***** válasza:
100%

Az alján elvileg van egy akku-megszakító (reset) lyuk.

[link]

Ha hosszan (~30sec) nyomod pl. egy gémkapoccsal vagy valami merev dróttal, akkor szerintem helyrejön.

Bár ha sokat használnám akkuról, inkább kicserélném benne.

https://www.youtube.com/watch?v=gh42fLQ_9fY

2020. jún. 26. 11:24
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Valamelyik cella az akkuban kihervadt. Ha az alaplap töltésvezérlője lenne a ludas, akkor vagy egyáltalán nem töltené, vagy akku nélkül sem működne a gép. Hibás akku viszont simán produkálhat ilyen anomáliákat.

Ha könnyen szétbontható a telep, akkor külön a cellákra rá lehet mérni multiméterrel melyik adta meg magát. Persze ez mindenkinek megoldható, de pár ezer forintból könnyen javítható, ha van hozzá némi szaktudásod és felszerelésed.

2020. jún. 26. 12:51
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
*Persze ez NEM mindenkinek...*
2020. jún. 26. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!