Hogyan kell hamis Facebook-profilt készíteni?
Én először is ezt nem "hamis" profilnak nevezném, mert úgy jön le, mintha megtévesztés volna a célod. (Az anonimitásod megőrzésének igénye pedig nem elítélendő).
Egyszerűen csak regisztrálsz másik fiókot, esetleg másik eszközről. Tudtommal ki lehet hagyni az sms-es megerősítést, én soha nem adtam meg ennek az adatcsóró tech-cégnek a telefonszámom.
Egyébként meg... elengedhetetlen politikai cikkekre kommentelni?
Jelenleg nem lehet létrehozni sem kamu profilt, sem pedig másodlagos profilt a Facebookon.
Leírom neked, hogy mi történne, ha most megpróbálnád:
Először is létrehozod a profilt, majd arra hivatkozva, hogy a fiókod le van tiltva, SMS azonosítást fog tőled kérni.
Ha ezen már túl vagy, akkor fog kérni tőled egy képet, amin tisztán látszik az arcod.
Ha ezt a képet is feltöltötted, akkor egy olyan üzenet fog fogadni, hogy "a fiókod ellenőrzés alatt van."
Ez az ellenőrzés fog tartani Kb. 24-48 órát. A 24-48 óra letelte után pedig ha megpróbálsz belépni a kamu profilodba, az az üzenet fog fogadni, hogy "a fiókod véglegesen le van tiltva"
A személyes javaslatom az, hogy egy VPN mögül készítsd el a kamu profilt, egy olyan böngészőn keresztül, amely független a régi, eredeti profilodtól (soha nem használtad a régi profilodat azzal a böngészővel).
#1:
"adatcsóró tech-cég"
A Facebookot mindennek lehet nevezni, de "adatcsóró tech-cég-nek" nem!
Mert szinte úszik a felhasználók adataiban! :)
"Mert szinte úszik a felhasználók adataiban! :)"
Igazad van, tulajdonképp ingyen adjuk nekik és még örülünk is neki, nem fogalmaztam pontosan :)
A facebooknak semmiféle jogi hatalma nincs, a legrosszabb ami történhet hogy letiltják a profilodat.
Lehet hamis adatokkal profilt csinálni, hogyne lehetne, negyed évente 50-100 millió új felhasználió fiókjuk van, senki nem gondolhatja hogy ennyi ténylegesen új regisztráció van még mindig. Közel 3 milliárd facebook fiók létezik - viszonyításképp, ~3.5 milliárd okostelefont adtak el a világon összesen 2020 ig(ha hihetünk az elérhető adatoknak).
Amíg ez a szarakodás megy használhatsz eldobható email címet(pl temp-mail.org), telefonszámra meg hasonló sms szolgáltatást(pl receive-smss.com), fényképhez egy arcgenerátort(pl thispersondoesnotexist.com), illetve VPN t az általános anonimitás miatt. Kb 3 egész percet vesz igénybe hogy ingyenes szolgáltatásokkal megkerüld az összes megszorításukat, nem is értem hogy egyáltalán minek vesződnek ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!