Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ha egy CDt vagy DVDt úgy...

Ha egy CDt vagy DVDt úgy használok, mint egy pendriveot, tehát nem írom meg programmal, csak rá másolom Windowsból, az miben különbözik attól, mintha megírnám? Azt olvasni fogja egy DVD lejátszó, vagy egy autó magnója? Vagy a Linuxok olvassák?

Figyelt kérdés
És mióta van ez az opció? Az XP óta? Mert én csak később tudtam meg, hogy így is lehet tárolni adatot ilyen lemezeken.
2020. jún. 20. 14:24
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
XP óta van. De nem fogod tudni úgy használni mint egy pendrive. Ha valamit letörölsz, akkor is rajta marad, csak elrejti, ha pedig módosítod, újra ráírja. Tehát a kapacitást nem nyered vissza, amint betelt vége. Az újraírható (RW) lemezt ilyenkor le lehet formázni és kezdeni előröl, a sima lemez (R) úgy marad ahogy betelt az idők végezetéig. Minden lejátszó olvasni fogja.
2020. jún. 20. 14:33
 2/4 anonim ***** válasza:
53%

Ha nem írod meg a lemezt, az üres marad. Mikor a meghajtóba másolod a fájlokat a lemez írásához, nem csinálsz mást, csak az írási projektet állítod össze. Ha ennek végén nem történik tényleges lemezírás, akkor a lemez üres marad, legfeljebb a meghajtóban maradnak ott a fájlok félkész projektként, amíg nem törlöd őket.

Az optikai lemezek egészen más technológián alapulnak mint a flash meghajtók, így a kérdésednek nincs értelme, mert nem létezik ilyen eset.

2020. jún. 20. 15:29
 3/4 anonim ***** válasza:

[link]

Az XP még csak olvasni tudta ezen lemezeket, de a win7-8-10 már írja-olvassa is. Linuxoknál is ~2009 tól helyesen kezelik. De a régebbi hardwerekkel (DVD írók) is lehet gond.

Nyilván az előnye az hogy ha rámásolunk egy (portable) programot a DVD-re akkor az módosítani tudja a config filejait maga alatt és megjegyzi a beállításait.

Nem kell tépnünk a hajunkat ha kifelejtettünk egy filet a lemez összeállításból.. :)

2020. jún. 20. 15:45
 4/4 A kérdező kommentje:

"Az optikai lemezek egészen más technológián alapulnak mint a flash meghajtók"

Tudom.

"így a kérdésednek nincs értelme, mert nem létezik ilyen eset."

De igen, létezik. Ha akár csak egy Windows 7 et frissen feltelepítesz, beteszel egy üres CDt, DVDt, megkérdezi tőled, hogy miként akarod használni a lemezt, ad két opciót ami közül az egyik az, amit leírtam.

2020. jún. 20. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!