Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen mechanikus billentyűzet...

Milyen mechanikus billentyűzetet ajánlotok?

Figyelt kérdés

Szeretnék venni egy mechanikus billentyűzetet, mert a jelenlegi egy ócska membrános őskövület.

A kikötéseim: blue/green switch, szoftverrel állítható rgb, legyen numpad, magyar kiosztás, maximum 20.000 Ft. A válaszokat előre is köszönöm!

2020. jún. 19. 19:26
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Azért ez 20 000-ért elég necces. Én is kíváncsi vagyok a válaszokra.
2020. jún. 19. 19:51
 2/6 pappgr ***** válasza:
100%

Cherry mx(objektíven a legjobb bár nem 2x ár szinten jobb) switch-el ellátott billentyűzetek 40-nél indulnak. 20000-ért kínai billentyűzetet kapsz kínai switch-el. Ha ezzel tisztában vagy akkor döntsd el mi fontos, jó legyen rajta gépei, legyen rajta bármilyen rgb (szoftvereset NAGYON kétlem hogy találsz), hány gombos legyen, legyne magyar kiosztású. Meg kell értened, hogy olyen 'olcsón' nem lehet jó billentyűzetet csinálni, mindenképp lesznek kompromissziók.

Nem vagyok othon a kínai billentyűzetekben de a Redragon elég népszerű.

Ezzel együtt elég jó megoldások vannak a "mechanikai érzésű" memrános billyentyűzetek között. Én egy hama urage exodus macro-t használok amit leárazottan 5000-ért vettem (10-ről). Érezhetően nem mechanikus, de mérföldekkel jobb mint a szivacsszerű membránosok.

2020. jún. 19. 21:10
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Tisztában vagyok a switchekkel, ha ilyen drága, akkor nem Cherry switcheset választok. Viszont találtam egy billentyűzetet amiről sajnos elég kevés vélemény van. a billentyűzet: GWings GW999MKB. Nem találok sok véleményt róla, így nem vagyok biztos benne, ezért kérdeztem, hogy milyet ajánlotok.
2020. jún. 19. 22:09
 4/6 pappgr ***** válasza:
100%
Kíváncsiságból ránéztem a billentyűzetre és csodálkoztam, hogy semmit semtaláltam, csak a weboldalukat aminek csak magyar felülete van. Az egész kézikönyv egy oldal excel, és nincs specifikálva hogy milyen switch-et használ. Ezzel együtt, nincs olyan érzésem hogy át akarnának verni. Ha úgy döntesz hogy azt veszed meg, megkérhetlek hogy írj egy üzenetet hogy milyen? Az az igazság hogy felkeltette az érdeklődésemet. Sőt egy ideje én is keresek új bullentyűzetet, de ahogy te is mondtad, túl drágák a mechanikusak.
2020. jún. 19. 22:50
 5/6 anonim ***** válasza:

Kb. két éve használok három különböző, kínai kapcsolós mechanikus billentyűzetet. Az egyik Kailh, a másik Outemu, a harmadik Huano kapcsolókkal van szerelve, és őszintén szólva nem igazán érzek különbséget az eredeti Cherry MX-hez képest (a munkahelyemen egy Daskeyboard-ot használok). Eléggé tartósnak is bizonyultak, bár ezt csak akkor lehetne teljes biztonsággal kijelenteni, ha mondjuk öt éven át használnék egyfélét.

Sajna túl sokat kérsz egyszerre, valamelyik igényedről le kell mondanod. Én a helyedben a full RGB-ről mondanék le, mondjuk már nem vagyok tizenéves, lehet, hogy valakinek meg pont az a legfontosabb.

Amiket már póbáltam, és jók:

Redragon Kumara K552: Blue vagy brown Outemu kapcsolók, egyszínű (vörös) háttérvilágítás.

[link]

GAMDIAS Hermes M1: Outemu Brown kapcsolók, hétszínű fix RGB, változatatható programokkal (hullámzás, fade, breathe, stb).

[link]

2020. jún. 20. 09:42
 6/6 A kérdező kommentje:
Ma kipróbáltam a GWinga GW999MKB billentyűzetet a Media Marktban, semmi bajom nincs vele, Kaicheng switch van benne. Erről a márkáról még sose hallottam, erről se találtam semmi véleményt, de kifogástalan az érzete. Sőt, most még akciós is, szerintem ezt meg is veszem. Köszönöm a válaszokat!
2020. jún. 20. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!