Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Monitor nem állítható 120Hz-ná...

Monitor nem állítható 120Hz-nál többre?

Figyelt kérdés
Vettem egy monitort (Acer KG241Q), ami 144Hz-es azonban a beállításokban windowsban csak 120Hz-ig tudom állítani. Mi lehet ennek az oka? A speciális megjelenítési beállításokban azt írja "2. kijelző: csatlakoztatva a következőhöz Intel(R) UHD Graphics 630" ez az integrált videókártyám, lehet ez az oka? De nem tudom hol lehetne átállítani hogy a monitor a 1650-re csatlakozzon. Esetleg valakinek sikerült megoldani ilyen problémát? 2.0 HDMI-vel van csatlakoztatva jelenleg.
2020. jún. 3. 13:40
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Az IGP 120 Hz -et tud FullHD-ba.

A kártyához ne az alaplaphoz csatlakoztasd a monitort.

2020. jún. 3. 13:56
 2/10 anonim ***** válasza:
A kártyához kösd a monitort, ne az alaplaphoz.
2020. jún. 3. 14:28
 3/10 A kérdező kommentje:
Nem igazán tudom mi az IGP, illetve azt sem, hogy tudom a kártyához kötni. 1 db HDMI csatlakozó van a laptopon máshova nem tudom dugni. Vagy ezt be lehet állítani valahol?
2020. jún. 3. 15:17
 4/10 anonim ***** válasza:

Akárhol olvasom, a fent említett Acer monitor 75Hz-es max, vagy valamit elírtál, vagy passz, de a fent említett fix nem 144Hz-es.

Sok monitor csak DisplayPort-on (DP) keresztül támogatja a 144/240Hz-et, illetve ha támogatja HDMI-n, akkor az sem mindegy, hogy milyen verziójú a kábel.

Az IGP az "Integrated Graphics Processor"-t rövidíti, azaz az integrált "videokártyát".

Nálad a GTX 1650 a dedikált kártya, az UHD 630 az IGP. Laptopoknál általában úgy van, hogy automatikusan vált a két grafikus meghajtó között, attól függően, hogy van-e szüksége a gépnek a plusz teljesítményre, vagy nem kell akkora GPU feldolgozás.

Kellene tudni a monitor pontos modellnevét, mert ahogy említettem, a fenti az biztos hogy nem az.

2020. jún. 3. 15:26
 5/10 anonim ***** válasza:
És minimum 1.4-es HDMI kábel kell, de a monitor modelljét próbáld meg leírni.
2020. jún. 3. 15:29
 6/10 A kérdező kommentje:

[link]

2.0 HDMI kábelem van

2020. jún. 3. 15:35
 7/10 A kérdező kommentje:

Acer KG241QPbiip pontosan

Intel UHD grafikus vezérlőpultban írja a 144hz-t mint lehetőség, azonban beállítani már csak 120-ig lehet

2020. jún. 3. 15:36
 8/10 anonim ***** válasza:

Próbálj egyedi felbontást (custom resolution) állítani, szerintem "Nvidia Vezérlőpult"-ban kell Nvidia kártyáknál, felbontást hagyd FHD-n, viszont a képfrissítést írd 144Hz-re.

Más megoldás/lehetőség nem igen van, tekintve hogy maga a képkimenetet az IGP vezérli, míg töményebb dolgokat, mint pl a renderelést a dGPU dolgozza fel.

2020. jún. 3. 15:48
 9/10 anonim ***** válasza:
Esetleg ha az egyedi felbontás nem működik, akkor átnyálazni a laptop BIOS/UEFI-jét hátha van mód kikapcsolni az "Nvidia Optimus"-t, ami az iGPU-dGPU váltogatásáért felel.
2020. jún. 3. 15:52
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
A belinkelt monitor műszaki leírásában világosan le van írva, hogy a 144Hz-t Display Port-on tudja csak. Mivel a laptopodon ilyen nincsen ezért nem lehet beállítani. A HDMI-vel a 120-at tudod.
2020. jún. 3. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!