Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Kékhalál? Mi lehet a gond?

Kékhalál? Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

Tegnap kaptam egy kékhalált azzal a hibakoddal hogy Page fault a nonpaged area. Most történt meg először, a gép már fel éve megvan. (win 10)

Ezzel mit tudnék kezdeni? Mi lehet az oka? Többször is elő fog fordulni?

2020. máj. 30. 10:47
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ez többféle problémára is utalhat.

Ha van HDD a gépben, érdemes lefuttatni a chkdsk "meghajtó betűjele" /f /r (Például: chkdsk C: /F /R). Ha ez hiba nélkül lefut akkor nem a HDD volt a ludas. Ezt egyébként rendszergazdai parancssorral kell futtatni.

Lehet illesztőprogram hiba is, ha mostanában frissítetted mondjuk a videokártya illesztőprogramját akkor attól is lehet.

2020. máj. 30. 11:19
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha még egyszer előfordul, akkor tölts le egy memtest86-ot, írd ki pendrive-ra, és futtasd le induláskor (arról boot-olj). Szerintem 99%, hogy ram modul hiba. Ha két modul van benne, a hibásat kivéve még használhatod kékhalálok nélkül is, de a hibás modul nem javítható, cserélni kell majd.
2020. máj. 30. 11:20
 3/3 A kérdező kommentje:
Nem frissitettem semmit mostanában. 1x 8gb ram van a gépbe
2020. máj. 30. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!