Kinek milyen volt amikor megkapta az első szágítógépét? Milyen tipusú volt? És mikkel játszottatok vele?
valamilyen asus laptop volt de már rég meghalt:/
startlap játékokon volt egy játék, huzogattad a tálcát és visszapattant róla a golyó amivel lelőtted a fent sorakozó többi golyót :D
meg volt egy tűz és vizes emberes játék, amit egy billentyűzetről irányítottatok
XT volt, zöld monokróm monitorral 86 gombos billentyűzettel.
valami 2 dimenziós repülőgépes játék volt ahol bombázni kellett, sajnos már nem emlékszem a nevére, pedig sokat kerestem, hátha megint lehetne vele csapatni :)
Első gépemet anyám hozta munkahelyéről, mert ott selejteztél.
Akkoriban jöttek be a Pentium 4-es gépek, meg Geforce MX400 kártyák.
Na nekem nem ez volt, csak egy 400MHz-es Celeron, 128 MB RAM és egy 16 MB-os videókártya. 20 GB merevlemez, amik már akkoriban is viccesen kevésnek számítottak.
A poén az volt, hogy elhozták a gépet, de nem hoztak hozzá kábeleket így ott volt az asztalon és hetekig vágyakoztam, hogy egyáltalán bekapcsolhassam.
További poén, hogy még ezt a gépet is sikerült kinyírni egyszer Windows-t töröltük le haverral, aztán eldurrant a Codegány táp benne ami vitt mindent magával és így kaptunk egy 133MHz-es Pentiumot.
Első játékaim Carmageddon, Starcraft, GTA 1-2 voltak, később már Vice City és Medal of Honor voltak a kedvenc játékaim.
Ja és még windows 98 volt rajtuk, pedig akkoriban már XP volt a menő.
Azt még hozzá tenném, hogy eddig ha új gépet vettem, akkor szinte mindig "első számítógép" érzésem volt.
Első:
- Celeron 400 MHz
- 128 MB RAM
- 20 GB HDD
- 16 MB VGA
- Szaggatva de ment rajta a GTA Vice City
Második (laptop):
- Pentium Dual Core T7700
- 2 GB RAM
- Geforce 8400M-GS 256 MB
- 160 GB HDD később SSD-re cserélve
- Ez a gép mai napig megvan mint internetezős gép.
- Minimumon futott rajta a GTA 4
Harmadik:
- i5-2500
- 8GB RAM
- 500 HDD később 500 SSD-re cserélve
- HD6870 1GB VGA később RX470 4GB-re cserélve
- Ez a jelenlegi gépem is, igaz integrált VGA-val internetezésre.
- Ezen elment magas beállításokon a GTA 5
Ami még említendő a kijelzők fejlődése is.
Kezdtem egy 15" CRT-vel amivel 1-2 óra után kiégett a szemem. Később lett egy 17" CRT majd a laptop FullHD kijelzője.
Első nagy ugrás az volt mikor megvettem egy Dell U2310H monitort.
Jelenleg pedig 2 monitoron dolgozom egy U2312HM és egy U2718Q.
Commodore Plus/4. Volt hozzá vagy 8-10 floppy (a nagyobb, 5 inches) oldalanként vagy egy tucat játékkal, aminek a fele nem futott, és a maradék nagy része is igen gagyi volt (vagy csak nem jöttem rá hogy működtek.) De volt egy-két jó, pl. egy Robin Hood-os platformer, meg egy sakkprogram, ami mai szemmel persze igen primitív volt, de így is elég sok időbe került mire meg tudtam verni.
A mai gépemben 500.000-szer annyi RAM van, ~12,000,000-szor nagyobb háttértár, és 9,000-szer gyorsabb processzor (mármint 9000-szer annyi órajel, nyilván nem érdemes teljesen más architektúrákat így összehasonlítani, de mivel 8bites vs 64 bites processzor, így a tényleges teljesítménykülönbség ennek biztos a többszöröse lenne.)
Nekem az első egy 386 dx 40es volt, 40 mb-os hdd vel. :D
Fura, de valahogy rajta volt a win 95.
Igen, a Win95-nek hivatalosan a 386DX volt a minimum processzor igénye. Mondjuk 40 megás vinyóra nem sok minden férhetett mellé.
Én először egy Pentium I-esen találkoztam vele, azon már hasított.
Hát 10 mb szabad hely maradt.
Picit fura erre belegondolni 2020-ban. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!