Boot-menü probléma Acer laptopnál. Mi lehet a probléma?
Elég hosszú lesz, de remélem értelmezhető.
Van egy Acer Aspire 3 laptopom, amibe szerettem volna tenni egy új SSD-t (wd green 240 gb).
Van egy pendrivom, rajta win10 iso-val.
Az Acerbe beraktam az ssd-t, azonban a bios-ban nem tudok semmit állítani a boot menü alatt. Egyszerűen tényleg semmit, még csak azt sem hozza fel, hogy legacyre át tudnám állítani, nemhogy a pendrive-ot, amiről bootolnék.
Így ezt az ssd-t beletettem egy hp laptopba és ott ráraktam a win10et. Szépen működik is. Ezután ezt a telepített ssd-t visszaraktam az Acerbe, de azt dobja fel, hogy No bootable device, ha benne van a pendrive, ha nincs.
Valakinek ötlet, hogy mi lehet a baj?
Köszönöm előre is!!

Valószínű, hogy nincs a gépnek megfelelő módon előkészítve (GPT vagy MBR) a telepítő, ezt Rufus segítésével meg lehet csinálni.
A GPT/UEFI mód szokott az alapértelmezett lenni az új gépeknél, ezt kell kiválasztani a Rufusnál a Partition Sheme opciónál.
A Boot menünek csak annyi a funkciója, hogy ki tudod választani az eszközöket, semmi más, az opciókat a BIOSba belépve tudod elérni, de felesleges legacyre állítani.
Köszönöm!
Megoldotta, hogy átállítottam GPT/ UEFI módra! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!