Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ti tudtok 10 ujjal gépelni?

Ti tudtok 10 ujjal gépelni?

Figyelt kérdés
Sokat írok a munkám során, de soha nem sikerült ráállnom a 10 ujjas gépelésre. Csak a mutató ujjaimat használom. Más is így van ezzel? Érdemes megtanulnom gépelni?

2020. máj. 3. 17:02
 1/7 Gábor_79 ***** válasza:
Én tudok, de volt annak idején sok szabadidőm megtanulni. Hasznos és érdemes rászánni az időt. Aztán kb élvezet lesz gépelni, ha nem görcsöl be a kezed. Jönnek maguktól a betűk.
2020. máj. 3. 17:04
 2/7 anonim ***** válasza:

Nekem tanulnom kellett, ha ránéztél a kezedre, -1 jegy.

Ha neked így jó, tudod tartani az iramot... ezt döntsd el te.

2020. máj. 3. 17:05
 3/7 anonim ***** válasza:
57%
Tudni tudok, csak még nem próbáltam.
2020. máj. 3. 17:05
 4/7 anonim ***** válasza:

Nekem is meg kellett tanulnom. Így most megy vakon is, meg nem vakon is. De azt már a suliban is mondták, hogy aki tudott viszonylag gyorsan gépelni előtte is, az sosem fog tudni vakon szedni istenigazából.

Elég unalmas lesz az elején tanulni amúgy, igencsak monoton dolog :D

2020. máj. 3. 17:10
 5/7 anonim válasza:

Én tudok. Dvorak layout-on tanultam, s mivel nincs magyar változata annak, így sokáig csak angolul gyakoroltam. Most nemrég sikerült kreálnom egy custom layout-ot Microsoft keyboard layout creator-al. Magyarul elég lassan gépelek (kb 45 WPM), míg angolul minimum 85 WPM-el száguldok (mondjuk ez még mindig nem sok).

Ráállni nem volt nehéz mivel úgyse volt értelme lesni a billentyűzetet mivel QWERTY-s. Én azt mondom megéri.

2020. máj. 12. 16:37
 6/7 anonim válasza:
Én is tudok, ügyvitelt tanulok. Elkezdeni nagyon nehéz volt.
2020. jún. 7. 01:11
 7/7 Gábor_79 ***** válasza:
Nekem sikerült öt ujjal is, de nem olyan gépelés. Szintén fárasztó tud lenni az alkarnak.
2020. jún. 7. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!