Szerintetek is ráférne egy kis átalakítás erre az oldalra?
NEM.
Akárhányszor "fejlesztenek" valamin, az szarabb lesz.
A legjobb példa erre a Youtube. Pár évvel ezelőtt még teljesen normálisan működött. Mostanra eljutottunk odáig, hogy egy i5-ös gépen is nehézkesen töltődik be (nem sávszélesség-probléma, a processzort terheli hosszú másodpercekig).
Manapság ha egy weboldalon "fejlesztenek", az lassabb lesz, több RAM-ot fog zabálni, és Javascript nélkül meg sem fog moccanni. Mindezt a semmiért.
Nekem van egy régi gépem. Azt se tudom milyen processzor lehet benne így hirtelen, de 20 év körüli gép. 500mega ram van benne, szóval tényleg nem egy csúcs technológiás. A youtubot mégis elviszi.
Az i5-ös processzorok nem rosszak, mai napig bírják, csak sokan nem tudják használni a gépet, meg mindent ráeröltetnek.
Ezen a gépen egy full fapados linux van és gyönyörűen fut. Pedig telepíteni is csak flopiról lehetne rá, csak meg lett maxekolva, hogy a vinyóra másik gépen húztam rá a rendszert, majd tettem vissza. Majd némi frissítés és állítás után működött is szépen.
Szóval nem lett szarabb a youtube csak azért mert nem tudod rendesen kezelni a gépet, vagy egy megfelelő operációs rendszert nem tudsz rárakni.
#4 - Melyik i5 processzorok nem rosszak? Merthogy van közöttük 10 éves, meg tavalyi is...
De a 10 éves még mindíg modernebb mint egy 20 éves gép kb múzeumba illő procija...
De szólj ha tévedek...
Az első i5-höz képest egy 20 éves cpu pont annyival idősebb, mint a legújabb i5 a legelső i5-höz képest.
Csak arra szerettem volna kilyukadni, hogy a legelső i5-öt egy 20 éves cpu-val összehasonlítani pont olyan fals lesz, mint a legelső i5-öt pl egy tavalyi i5-tel. Ahogy azt mondani, hogy az "Az i5-ös processzorok nem rosszak". Egy tavalyi nem rossz, persze. De egy 2010-es, első generációs, már nem állja meg a helyét. Bőven nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!