Mármint az elektromos hálózatot tekintve? Villámcsapás végett nem szeretném ha bármi tönkre menne.
Nálam már a telefon és az internet is optikai így a réz hálózaton nem tud bejönni a másodlagos villámcsapás mert az nem vezeti, na de az elektromos hálózaton ott még be tudna ugye?
Bár én úgy tudom, hogy legritkább esetben jön be az áramon a villám.
2020. máj. 1. 13:46
1/7 anonim válasza:
Amióta van számítógépem, még soha nem kapcsoltam ki viharban (elég nagy viharok esetén sem), és soha nem lett belőle semmi baj. A tápegység kisebb feszültségingadozások esetén megvédi a gépet, ha nagyobb a baj, akkor pedig valószínűleg úgyis áramszünet lesz az egész környéken egy jó darabig.
2020. máj. 1. 13:51
2/7 anonim válasza:
Nálunk egy jó pár éve olyan vihar volt pesten, hogy inkább lekapcsoltunk mindent. Épp hogy hazaértem, a lépcsőházban is pislákolt a fény, nem mertem liftezni, előtte ahogy szaladtam haza olyan széllőkések voltak, az autók is megálltak hirtelen, villamos akadt el, mert szakadt a vezeték, vonalak nem voltak, ágak törtek, repült minden az erkélyről, mindez nyáron
2020. máj. 1. 13:58
3/7 anonim válasza:
Nem sok esély, de van rá. A szomszéd utcában egy házban 3 bedugott szgép közül 2-t tönkrevágott a villám, még a kapucsengő gombja is az út túloldalán volt. Annyi, hogy ott közvetlen a háznál csapott be.
2020. máj. 1. 13:59
4/7 anonim válasza:
Ismerősömhöz csapott be. A router elfüstölt, minden más túlélte. Az elektromos hálózat úgy van kialakítva az utcán, hogy a lehető legjobban mérsékelje a villám okozta károkat. Az áram ugyanis mindig a forrásához akar visszatérni. A lecsapó villámnak ez maga a Föld. Így a légvezetékek földelésével a villám által keltett áram nagy része a Földbe megy vissza, megvédve a berendezéseid. Persze ez nem 100%-os, tud olyan helyre csapni, hogy így is keresztül menjen a ház elektromos hálózatán. Ilyenkor van baj, mert ami be van dugva, az repül. Akkor is ha ki van kapcsolva.
2020. máj. 1. 14:19
5/7 anonim válasza:
Vegyél túlfeszültség-védő hosszabbítót. Nem túl drága.
2020. máj. 1. 14:37
6/7 anonim válasza:
Nagyon soktényezős. Pélgául a villamos vagy a távközlési hálózaton keresztül jön be a villám, közelről vagy messziről, van nálatok kialakítva valamiféle védelem vagy nincs.
Ha valahova nagyon a környékre (pont hozzád) vág be, nem számít, hogy be van-e kapcsolva vagy sem, amíg be van dugva, jó eséllyel döglik.
Ha van egy jó minőségű UPS-ed, illetve optikán jön az internet vagy csinálsz magadnak optikai leválasztást, az jó eséllyel meg tud védeni, ha nem közvetlen a találat.
2020. máj. 1. 14:50
7/7 anonim válasza:
Túlfeszültség-védős hosszabbító használata javasolt.
Ezen kívül attól függ hogy a 230V légvezetéken oszlopokon (mint kertvárosban) vagy föld alatt érkezik-e a házadba (mint nagyvárosi környezetben a 10 emeletesekbe)
Légvezetékeknél jóval nagyobb az esélye a túlfesznek. Nekem is földkábelen jön, így nem aggódok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!