Mi az a Multichannel Core Audio?

Kereső:
első találat:
"What Is Core Audio?
Core Audio is the digital audio infrastructure of iOS and OS X. It includes a set of software frameworks designed to handle the audio needs in your applications."
szóval ez az iOS és az OSX operációs rendszerek digitális audió architektúrája, rendszere - ebben benne foglaltatnak a meghajtóprogramok (driverek), a (de)kódolásért felelős kódekek, a hangok lejátszását, rögzítését, szinkronizálását végző keretrendszerek, amelyeken keresztül a programok tudnak hangokat kezelni.
A Multichannel meg többcsatornást (multi = több, channel= csatorna) jelent:

"Windows 10 operációs rendszeren lehetséges hasonló "környezetet" létrehozni?"
Windowsnál több féle "alacsony szintű" programozói felület (API) érhető el - mint például:
* MME (Windows 3.1-ben jelent meg)
* WDM (Windows 98-ban jelent meg)
* WASAPI (a Windows Vistában jelent meg a CoreAudio API - ami nem azonos az Apple megoldásával! - részeként: [link] )
* ASIO (ezt meg a zenei szoftverkészítő Steinberg találta ki a hangkártya direkt elérésére)
ezek tetejébe még jön a Directsound meg a DirectMusic API
"Az adott eszkösz amivel dolgozom csak core audio rendszert támogat. Ez azt jelenti, hogy windowsos gépen nem is fogom tudni használni?"
Az Apple Core Audio-ja az iOS és a MacOSX része - Windowsban nincs (vagy ami van, az nem azonos vele).
Jó lenne tudni, hogy pontosan milyen eszközről van szó.
Ez egy modellezős Yamaha THR10II gitárerősítő, ami egyben audio interfaceként is funkcionál. Az a baj vele, hogy ehhez az új szériához már nem jó az eredeti Yahama Steinberg USB Asio driver. Így egy lehetőségem maradt, az Asio4all. Írtam a Yamaha supportnak ez ügyben, mivel nem értettem, hogy miért nem jó a gyári driver és ott derült ki, hogy a II szériához már nem jó. Ezt a választ kaptam egyébként: "For the THR II-Series, the Yamaha Steinberg USB ASIO Driver doesnt work any longer. The THR works only with Multichannel Core Audio. ASIO is history." Ebből származtattam a kérdésem. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy egyetlen Win10-es opcióm maradt? Mégpedig az Asio4all?
Cubase LE AI Elements 10.5 programmal használnám, ezzel vennék fel. Ez járt az erősítőhöz, ugye ez is egy Steinberg által fejlesztett szoftver.
Nagyon köszönom az eddigi válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!