Milyen mikrokontrollert, vagy egyéb kütyüt ajánlotok nagyon egyszerű feladatokhoz?
Viszonylag kezdő vagyok a kütyüprogramozásban, de tetszik a dolog.
Arra gondoltam, hogy csinálnék egy távirányítós autót, azt szeretném tudni, hogy ehhez milyen mikrokontrollert ajánlanátok?
Ha még nagyon sok funkciót is teszek bele (pl változtatható sebesség, kapcsolható világítás, index, duda, stb) akkor is maximum kb 30 funkció volna. Akár a legegyszerűbb arduino nem lenne ehhez "túl okos", nem lehetne valami butábbal megoldani?
Hát ezt bármivel lehet. Ágyúval is lehet verébre is lőni.
Több lehetőséget adó mikrokontrollerrel és nyelvvel és programozási környezettel drágább lehet a hardware, viszont egyszerűbb a programozás és fordítva.
Megvalósítási lehetőségek közel végtelen. Meg hogy egyéb elektronikával mennyire oldod meg az ilyen-olyan feladatokat, vagy mindent csak a mikrokontrollerrel akarod.
De azért ez nem atomfizika, bár szép kódot írni bármiben azért sokaknak nem megy...
Az elektronika ennyire sajnos nem megy, hogy szimplán azzal oldjam meg, ezt ki tudom küszöbölni a mikrovezérlővel, illetve ha kitalálom, hogy holnaptól szeretnék +1 funkciót akkor hozzáírok a kódhoz, esetleg beépítek többlet elemeket és kész is.
Na meg addig is gyakorlom a programozást, ami szintén rámfér.
Viszont ha van valami jó irodalmad az elektronikához, azt szívesen elfogadom! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!