Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért nem települ fel a Linux...

Miért nem települ fel a Linux mint?

Figyelt kérdés
Acer ES 15 aspire laptopom van, amelyen előzőleg egy windows 10 volt. Rufussal kiírtam egy linux mint tara-t, tisztán szeretném telepíteni. Szépen be is bootol grafikus környezetről elkezdem a telepítést, de a grub2 csomag telepítésénél megáll a folyamat. Mi lehet a hiba?

2020. ápr. 22. 12:53
 1/9 A kérdező kommentje:

Persze kerestem én is a problémára választ, elvileg itt írnak is valamit, de én nem értek annyira hozzá.

[link]

2020. ápr. 22. 12:58
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekem is Acerem van. Egy napot szívtam, mire találtam megoldást a neten, azóta viszont nincs nagyobb gond. Talán neked is a SETUP-ban kell átállítgatni néhány dolgot. Keresgélj a neten, jó eséllyel találsz megoldást. De lehet, hogy csak angolul.
2020. ápr. 22. 12:58
 3/9 A kérdező kommentje:
2020. ápr. 22. 13:00
 4/9 Tom Benko ***** válasza:

Kötelező a Mint? Kötelező a GRUB2? Nekem ugyanilyen gépen simán a gummiboot beröffent EFI-vel. Jó, mondjuk ArchLinux, ami neked esetleg szokatlanabb lehet, de szerintem azért az archwiki vonatkozó bejegyzését pörgesd át, hátha megdob egy isteni szikrával.

Egyébként ahhoz meg érdemes hozzászokni, hogy a minél hatékonyabb segítséghez és minél gyorsabb segítséghez minél több infó kell: mit csináltál, hogy csináltad, mi történt, volt-e hibaüzenet, stb...

2020. ápr. 24. 19:25
 5/9 A kérdező kommentje:
Mi bajod van ember? Fékezz magadon mert szájba csaplak!!! Feltettem egy kérdést, nem volt hibaüzenet! Leírtam,hogy grafikus környezetből akartam telepíteni. Kötelező a grub2 honnan tudjam? Nem vagyok infós, én csak tisztán akartam egy szimpla telepítést! De itt érdemleges választ még senkitől sem kaptam! Nem is kérek több választ, mert időközben kiírtam a kérdést a pc-forumra. Elvileg ott találtak rá megoldást ma fogom kipróbálni.
2020. ápr. 25. 07:29
 6/9 Tom Benko ***** válasza:

Bogaram, ne hisztizz. Tedd fel a kérdést úgy, hogy lehessen rá válaszolni. Jelen esetben az egyetlen hiba, amire tudok gondolni, hogy a grub2 telepítésénél megáll a folyamat. Nem tudunk semmit a környezetéről, mi történt, hogyan történt, stb.

Mondjuk ez is jól alátámasztja, miért kényelmetlen a grafikus telepítő - elnyeli a hibaüzeneteket.

2020. ápr. 27. 11:58
 7/9 A kérdező kommentje:
Azt sem tudod miket írsz! Grub2 nélkül szerinted mégis hogyan fogom tudni bootoltatni a gépet? Természetesen kötelező, mivel használni akarom! Leírtam a gép típusát lényegtelen a disztribucio! Ugyanis egyetlen unix alapú rendszer sem települ fel rá! Beszúrtam egy linket is a probléma forrásarol mit akarsz még anyakönyvi kivonatot? Mert hogy a kérdésre nem adtál érdemi választ, de ide jöttél papolni..
2020. máj. 26. 02:36
 8/9 Tom Benko ***** válasza:

Én például systemd-boottal bootoltatom. Tudod van pár bootloader, a grub csak egy közülük.

Hányat próbáltál telepíteni? Ugyanis már eleve a telepítés is disztrónként más és más. Adtam egyébként nem is egy, de két segítséget. Egyelőre nem tudok mondani okos parancsot, ami egy lépésben megoldja a problémádat, mert

1) Nem tudom a partíciókiosztást.

2) Nem tudom a BIOS beállításaidat.

3) A képernyőfotódon nem látszik a hiba.

Továbbra is azt javaslom, grub helyett használj másik loadert. Vagy másik disztrót.

2020. máj. 28. 11:33
 9/9 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a választ.
2020. máj. 28. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!