Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Windows 10-es gépemmel mit...

Windows 10-es gépemmel mit tehetnék, hogy ne fagyjon le folyton?

Figyelt kérdés
Gyakran lefagy, sokszor be sem jön. Talán mert elég kicsi a memória. Talán le lehetne állítani bizonyos folyamatokat, sok fut. Most pl. 33 háttérfolyamat és 88 windows-folyamat. A win 7-tel nem volt gond.

2020. ápr. 20. 17:50
1 2 3
 11/22 Wildtiger ***** válasza:
100%
Próbáld meg
2020. ápr. 20. 18:43
 12/22 anonim ***** válasza:
87%
Vegyél még 4gb memóriát, pár ezer forintos kiadás. 4gb memóriával a w7 sem hasított éppen, pláne nem ha a kevés erőforrást még vírusirtóval is terheled.
2020. ápr. 20. 18:45
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Csak úgy halkan súgom meg, mert a Microsoft által dominált droid-világban ezt istenkáromlás mondani... de borzasztóan túllihegett ez a támogatás- és frissítés-dolog.

Igen, tényleg vannak biztonsági rések, amiket nem árt befoltozni. De ezeknek a döntő többsége csak nagyon speciális körülmények között, vagy csak egy adott rendszerkomponenst használva reprodukálható. Ha router mögött vagy (tehát nem "látnak rá" közvetlenül a géped portjaira), akkor már helyből kizártál egy csomó rést. Aztán ha megbízható böngészpt használsz, szintén a sebezhetőségek elég nagy részét kikerülted. (A Firefox pedig még hosszú évekig elérhető lesz Win7-re is...)

Továbbá: felteszel egy megbízható és hiteles antivirust (pl. Avast), ami 99%-ban még hozzáférni sem enged gyanús dolgokhoz, és technikailag teljesen biztonságban vagy.

Emellé még esetleg feltehetsz egy jobb tűzfalat (pl. ZoneAlarm, bár kicsit ehhez azért kell szakértelem), ésszel használod a gépet (nem telepítgetsz mindenfélét; ha mégis szükséges valami kétes dolog feltelepítése, akkor azt előbb pl. Virtualboxban leellenőrzöd, hogy nem vágja-e haza a rendszert), és ajánlott korlátozott fiókból használni a gépet, rendszergazda jogokra csak akkor tegyél szert, ha tényleg indokolt.

Meg hát rendszeresen legyen biztonsági mentésed! Ami fontos, arról legalább kettő, mert ugye a másolat is megsérülhet...

A helyzet az, hogy maguk a frissítések pedig nem veszélytelenek. Jópár gépet láttam már, amik frissítés után adták meg magukat, sőt, olyat is láttam már, amibe egy frissítés beletörölt. Olyat viszont még nem, ami egy frissítés kihagyása miatt ment volna taccsra.

Meg aztán a Win10 biztonságának a mítosza nagyon túl van tolva. Sokan "meztelen hátsóval" mennek ki a netre, mondván van Defender, és legális, frissített a Win10. Aztán amikor munkatársam gépét ennek ellenére csontig gyalulta a zsarolóvírus, akkor volt nagyobbacska meglepetés.

A 4 GB RAM mondjuk elég kéne, hogy legyen. Lehet, valami hardveres gond is van a háttérben.

Vagy: szintén nem példa nélküli, hogy a Win10 kompatibilitása megkérdőjelezhető. Láttam már olyan gépet, amin a Win7, Win8, Win8.1, Linux tökéletesen futottak, a Win10 meg misztikus fagyásokat produkált.

Egyébknt a Linuxot én is ajánlani tudom, hacsak nincs olyan célszoftvered, aminek nincs Linux alatt futó alternatívája.

Én váltottam, és örülök, hogy ezt megléptem. Nem mondom, hogy nem volt furcsa eleinte pár dolog, bár egy Windows-verzióváltáskor is van jópár furcsaság, mégsem csinál belőlle ekkora ügyet az ember...

Csak mondjuk nekem a Linux Mint jött be inkább. Az Arch inkább a mókolni szerető emberek Linuxa, kezdésnek én inkább valamilyen Debian-alapú kiadást tudnék javasolni. (Esetleg OpenSUSE, bár az utóbbi időkben sokat vesztett egykori fényéből.) Az Ubuntunak a felülete nekem nem igazán jött be (persze, pár kattintással az is cserélhető ;)), szóval inkább a Linux Mint mellett döntöttem. De az Ubuntu Mate is egész pofás, a Manjaro se rossz, munkatársam pedig a CentOS mellett döntött. Meg kell nézni, melyik milyen, és a szimpatikusabbat kiválasztani. :)

Egy biztos: SOKKAL gyengébb hardverrel is beéri, és stabilabb, biztonságosabb, mint a Windows.

2020. ápr. 21. 02:14
 14/22 A kérdező kommentje:

Csak azért jó lenne, ha nem fagyna le folyton. Van, amikor ez ritkább. Az utóbbi napokban gyakori, sokszor be sem jön semmi, a képernyő sem, és sokszor egyébként mikor lefagy, vagy betölt, nem jön be az egér, a képernyő vagy a billentyűzet, vagy ezek kombinációja. Sokszor azonnal lefagy, ahogy bejön. Persze az sem árt, ha minél kevesebb weboldal, főleg videó van megnyitva, de sokszor nem csinálok semmit, és úgy fagy le vagy indul újra (kék képernyő).

Most vettem észre a win 7 telepítésekor, hogy a win 10 megmaradt, tényleg, anno mondták, hogy letörölhetetlen. A win 7-tel meg az a baj, hogy eleve be sem jön a net rajta, nem tudom, mi a gond. Nem érzékeli, hogy van net vagy adapter.

Szóval jó lenne, ha valahogy talán spórolhatnék ezeken a folyamatokon, talán akkor kevésbé fagyna le, vagy felturbózhatnám. A járvány idején picit nehéz elvinni a gépet szerelőhöz, bár végülis meg lehet csinálni.

Most már annak is örülök, ha az 5. újraindításra, bekapcsolásra bejön a rendszer és a hardverek.

2020. ápr. 22. 11:17
 15/22 A kérdező kommentje:
Egyébként korábban is probléma volt, nem jött be a net, ill. nem engedte telepíteni sem magát a windows.
2020. ápr. 22. 11:18
 16/22 MolotovPunk ***** válasza:
100%
A 13-as válaszoló jól írta.Túl van lihegve ez a frissítés dolog.Ráadásul a Win10-nél nagyon gyakori a hibás frissítés,ami sok mindent elállít és néha el is csesz.Tudom,hogy miről beszélek,mert én használtam egy ideig W10-et.Én ezért mondom azt évek óta,hogy még mindig a Win7 és Win8.1 a legstabilabb Windows.Egyébként a Windows7-et szinte az összes vírusirtó és böngésző támogatja kb 2023-ig.A 8.1-et még tovább is.
2020. ápr. 29. 00:20
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Hard disk sentinel semmit nem fog mondani, tök összevissza értékeket ír a merevlemez állapotáról.
2020. máj. 12. 19:54
 18/22 anonim ***** válasza:
13. Engem meg lepontoztak, amikor azt írtam, a Defenderben nem bízom, sőt. 2015-ben egy féléves gépet kaptam egy rokontól, amit teljesen hazavágott a zsarolóvírus, el lehetett adni alkatrésznek. Amikor megvettem ezt a gépet, azonnal ESET Internet Securityt tettem rá. A kilenc éves gépem végleg elromlott, arról raktam át, még tiz hónapig jó a licensze.
2021. okt. 24. 00:01
 19/22 A kérdező kommentje:
Már évek óta ez van, naponta több tucatszor lefagy és újraindul.
2021. okt. 24. 07:22
 20/22 anonim ***** válasza:

Azt kellene kideriteni, mitől fagy le? Hardveres vagy szoftveres a gond? Mikortól fagy? Ezer kérdés lehet. Próbáld meg ezt.

[link]

2021. okt. 24. 22:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!