Windows 7 sok RAM-ot fogyaszt?
Tudom megszűnt a támogatása,de a windows 10-el az a gond,hogy olyan programok futnak amiket nem is szoktam használni. És így nagyon terheli a RAM-ot. Felraktam a windows 7 64 bites változatát és ha internetezek 90 vagy 100%-ra emelkedik a memóriahasználat. Pedig W10-en is 64 bites volt és nem volt magas. kb 40%
Rakjak 32 biteset? Vagy felejtsem el a Windows 7-et?
Gépinfó:
Windows 7 Home premium 64x
RAM: 4GB
Videókártya:GeForce GT 630
Processzor: Intel Core Dual 3600
Előre is köszönöm a válaszotokat!

"Az Windows 7 számítógépen való futtatásához a következők szükségesek:
* 1 gigahertzes (GHz) vagy gyorsabb 32 bites (x86) vagy 64 bites (x64) processzor*
* 1 gigabájt (GB) RAM (32 bites rendszerhez) vagy 2 GB RAM (64 bites rendszerhez)"
Forrás: Microsoft - Windows 7 rendszerkövetelmények [ [link] ]

A RAM azért van, hogy a rendszer használja, egy 100%-os memória kihasználtság önmagában még semmit sem jelent. A 4GB mondjuk a Win10 és az alkalmazások futásához nem sok, 8/16 ideálisabb lenne, de ez sokszor attól függ, milyen szoftvereket és azokban milyen adatokat használsz.
100%-os RAM használat előállhat úgy is, hogy 40%-át használja aktívan, de a többi sem szabad, mert cache-ként használja a többi részét pl. diszk i/o műveletekre, vagy olyan kódrészletek tárolására, amit nemrég használtál, és mivel még nincs a szabad területre szükség, nem takarítja el, hogy ha pl. újra kellene, akkor ne kelljen a diszkről újra betölteni (mert az nagyságrendekkel több idő). Egyszóval ha ez nem jár kínos lassulással és rengeteg diszk művelettel, akkor ezzel nem kell foglalkozni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!