Miért FreeDOS-szal szállítanak egyes notebookokat és asztali gépeket valamilyen normális Linux helyett?
Figyelt kérdés
Igen, tudom, hogy azonnal le lehet cserélni otthon.2020. ápr. 16. 12:54
1/9 anonim válasza:
Mert sokan legyalulják azonnal, így hiába tennék rá, fölösleges lenne az egész.
2/9 anonim válasza:
Valószínűleg azért, mert aki nem ért hozzá az inkább megveszi drágábban, amin már van rendes oprendszer. De ennyi erővel akkor nem is kéne semminek rajta lenni, csak összezavarja a vevőt. Egyébként a GPL licenc szerint szabad pénzért árulni a Linuxot, szóval el tudom képzelni hogy tényleg drágább lenne úgy.
3/9 anonim válasza:
A gyalulásról: Nemrég vettem egy hp "laptopot", amin gyárilag egy legális Windows 10 volt. Mondom ok, szép és jó. De azért a Debian sokkal jobban fut rajta :)
5/9 A kérdező kommentje:
Az a Windows licenc kb. 10e Ft volt. Miért nem Linuxos vagy FreeDOS-os gépet vettél? Elég nagy a választék.
2020. ápr. 16. 16:46
6/9 anonim válasza:
Mert valaki inkább FreeDOS-t használ free Linux helyett..(?) ;D
7/9 anonim válasza:
Mert általában nem oprendszer alapján választunk laptopot.
8/9 anonim válasza:
Van valami EU-s jogszabály, ami alapján valami op.rendszert kötelező tenni a laptopokra. Vannak akiknek ezek szerint a FreeDOS a legegyszerűbb. De amelyikre Linuxot tesznek, ott is általában kevesek által használt disztribúciók vannak rajta.
9/9 A kérdező kommentje:
Tudtommal ilyen jogszabály nincs, és nem is volt, csak valami legenda.
Utólag is köszönöm a válaszokat.
2020. dec. 10. 10:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!