Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi az oka, hogy az Asus...

Mi az oka, hogy az Asus laptop 1 héten belül 2 töltőt is hazavágott?

Figyelt kérdés

Az első töltője az volt az original töltője, állandóan felforrósodott amely ahhoz vezetett, hogy teljesen szétment. Amikor felemeltem hallottam, hogy valami kattog benne.

Utána vettem hozzá egy másik töltőt, egy darabig jól működött, de utána munkafolyamat közben arra lettem figyelmes, hogy egyszercsak szétkapcsol a töltési folyamat és hiába dugdosom vissza, nem reagál semmire. Nagyjából 10 percet vártam, újra vissza dugtam, működött megint. Aztán ma megint bedugtam töltőre, mert merülőben volt, töltött egy kicsit és megint megszűnt magától a töltés. Most 10 perc elteltével sem akar helyreállni, hiába dugdosom abszolút nem reagál a laptop a töltőre.

Még van a háztartásban egy utolsó Asus töltő, de az anyámnak a céges gépéhez van és félek tesztelni, nehogy az is tönkre menjen.

Hol lehet a hiba?

2020. ápr. 11. 19:38
 1/3 A kérdező kommentje:
Ha esetleg számít valamit, 1 hete volt a laptop először beizzítva egy év elteltével.
2020. ápr. 11. 19:40
 2/3 A kérdező kommentje:

Na most megint beindult a töltés...

Kérdés meddig

2020. ápr. 11. 19:42
 3/3 Mr. V. ***** válasza:
83%

Ha az aksi lenne zárlatos, annak az elektronikája a hibás cellát kiiktatja, így az nem lehet az ok.

Igazából kis műszaki felkészültség kéne, ami gondolom nincs, mert akkor egy ampermérővel le lehetne mérni, hogy mennyit is fogyaszt a gép kikapcsolva (csak töltés) és bekapcsolva teljes terhelésen.

Ha a ráírt wattszámnál többet, akkor az lesz a probléma.

Javaslom, hogy próbáld úgy tölteni a gépet, hogy közben nem megy. Ha akkor csak langyos a töltő, akkor a töltő rendszer hibátlan, maga a gép fogyaszt sokat.

Nálam pl. van egy Asus gép, aminek a töltő áramköre hibás, így kikapcsolva rendesen tölt, 100%-on használható töltőről, de amint 98% alá esik, ki-be kapcsol a töltés, ami a fényerőből és üzenetből is látszik és folyamatosan merül az aksi. Abban 1db alkatrészt kéne kicserélni, de mivel mindig töltőről használom, így nem foglalkoztam vele. A töltőt nem forralja ugyan, de ebből látszik, hogy nem a töltő lesz a hibás.

Amúgy a szétment töltőben lehet, hogy csak a biztosíték ment ki, érdemes megnézni, mert pár forint egy biztosíték, de kb. 5-10e Ft egy új töltő. Persze ha túl lett forralva, nem biztos, hogy a biztosíték ment ki... de egy próbát meg ér.

Szóval első körben kikapcsolva töltsd, aztán valahogy próbáld lemérni, hogy mennyit fogyaszt. Akár mérős konnektorral le tudod mérni, hogy maga a táp mennyit vesz fel és mennyi a max, ami rá van írva.

2020. ápr. 11. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!