Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ha a filmhez az van írva hogy...

Ha a filmhez az van írva hogy 8bit, akkor azt vajon játszani fogja a tévém?

Figyelt kérdés
Van egy film, az van írva a film címe után hogy 8 bit. Megnéztem netbookomon vlc playerel és rendesen játszotta. Ráraktam a filmet külső hddre és úgy rá kötöttem a tvre, tehát külső vinyón. És úgy nem hozta be rendesen a filmet, el volt tolva a kép és néhol zöld volt meg csíkok voltak. Ha ezt a filmet rárakom laptopra és a laptopot kötöm hdmin a tévére, akkor is ilyen lesz a képe a filmnek, mert hogy a tévé nem támogatja ezt a formátumot?
2020. ápr. 11. 13:16
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

A laptop csak a képet/hangot küldi át a HDMI-n, így ha ott rendesen megjelenik, akkor a TV-n is jó lesz, mert a dekódolást a laptopod fogja csinálni a TV helyett.

A 8bit valószínűleg nem a film "formátuma" sokkal inkább a címe vagy annak a beceneve, aki készítette a fájlt. Valószínű, hogy olyan kódeket használ, amit a TV nem támogat, de a VLC igen.

2020. ápr. 11. 13:46
 2/2 anonim ***** válasza:
Szinte minden boltban kapható TV 8bit színfelbontással rendelkezik. Ez azt jelenti hogy 8bit vörös + 8bit zöld + 8 bit kék = az összesen 24bit, ezt nevezzük True Color -nak ez a 16millió szín..
2020. ápr. 11. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!