Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért nem bootol live cd-ről?

Miért nem bootol live cd-ről?

Figyelt kérdés

A napokban vettem egy használt gépet. Egy pendrivera ki van nekem írva az Ubuntu, szeretném majd dual-bootban használni a gépet. A BIOS-ban F12-re felkínálja a flashdrive-ról való boot lehetőségét, rá is megyek el is kezdi a betöltést, de aztán megáll. A live cd linux mint alatt az alapértelmezett lemezképíró programmal lett kiírva. Egy masik laptopon működik, valamint ezen a gépen úgy látom a BIOS-ban nem lehet legacy módot állítani. Szerintetek, mi a hiba?

A laptop típusa: Acer aspire ES1-533-p19u

2020. ápr. 9. 18:06
 1/6 anonim ***** válasza:
Rufus programmal is próbáltad a telepítőt létrehozni? (fájlrendszer miatt)
2020. ápr. 9. 19:51
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem, de van egy másik gépem egy Lenovo arról sikerül neki betölteni. Az Acer-en nem.
2020. ápr. 9. 20:17
 3/6 anonim ***** válasza:

Rosszul van az a pen kiírva. Ha korszerű uefi gépről van szó akkor csináld így:

[link]

Ez ilyen pofon egyszerű és a secure boot is maradhat bekapcsolva.

2020. ápr. 9. 20:19
 4/6 A kérdező kommentje:
Ha nincs jól kiírva akkor a másik laptopon miért bootol be?
2020. ápr. 9. 21:54
 5/6 anonim ***** válasza:
És hogy (milyen módban) bootoltálrá ott és itt?
2020. ápr. 9. 23:24
 6/6 A kérdező kommentje:
A másik gép egy lenovo UEFI módban van, az acer-en meg csak UEFI van. Ezért nem értem mi a baja.
2020. ápr. 9. 23:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!