Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » 3d nyomtatóhoz kábel?

3d nyomtatóhoz kábel?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Szeretnék vásárolni a közeljövőben egy 3d nyomtatót, sok mindent megneztem, köztük a műanyag kábelt is, viszont nem tudom hogy pl egy mondjuk 1kg tomegű(mert így mérik! nem hosszban,nem ertem miert) kb meddig elég? Nyilván értem hogy attól függ, de tényleg nem vagyok képben, csak vegyünk egy példát, pl egy standard bögre elkészítése után mennyi kábel marad? Pl hány bögrét lehetne még elkészíteni? Koszonon

2020. ápr. 2. 11:21
 1/3 anonim ***** válasza:
Az, hogy mennyi anyag fogy egy bögrére 2 dologtól függ. Az egyik a bögre mérete, a másik meg a falvastagsága. Ezeket nyilván innen nem tudom kitalálni. A megoldás az, hogy nyomtatsz egy bögrét, ha kész megméred hány gramm. Ezután 1000-et elosztod ezzel az értékkel és megkapod, hogy mennyi bögrét lehet kinyomtatni egy kilóból(- az az egy, amit már megcsináltál). Ha meg mindenféle különböző méretű és alakú tárgyakat nyomtatsz, nincs olyan ember itt aki megmondja neked előre, hogy az 1 kg anyag meddig lesz elég. Csak annyit lehet előre tudni, hogy az 1 kg nyersanyag pontosan 1 kg-nyi tárgyra lesz elég.
2020. ápr. 2. 11:52
 2/3 Koplárovics Béci ***** válasza:
49%

1kg-ból elég jó közelítéssel 1kg-ot lehet nyomtatni :)

A nyomtatás térfogatát kellene tudni, slicer szerintem meg tudja mondani. De szerintem ezek a "házi", pártízezer forintos Kínából rendelhető DIY 3D nyomtatók nem túl jó minőséget tudnak.

2020. ápr. 2. 12:28
 3/3 anonim ***** válasza:

#2 kani nyomtató is ugyan olyan minőséget nyomtat mint a 350e-es nyomtató.

slicer megmondja a hosszt is meg a súlyt is elég pontosan.

2020. ápr. 4. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!