Régi laptopom folyamatosan kékhalált kap, vagy megfagy a kép és nem reagál. Miért? Mit kezdjek vele?
Lenovo 100-15IBD, az i5-ös, 8gb ramos változat.
Pár másodperccel bekapcsolás után ez a "Oops" - os Windows kék képernyő jön be najd ujraindul. Ha nem ez jön be, akkor megfagy a kép, pár helyen ilyen Glitch effect szerűen néz ki és semmire sem reagál.
Mit csinálhatnék vele? 5 éven át ezt használtam. A kijelző, a ram, a merevlemez, a bemenetek(usb, hdmi, ethernet, jack, töltőkabel) még jók, nem akarom kidobni. Ötletek?
Az 5 év használat során volt calamikor portalanítva és újrapasztázva?
Ha nem Windowst bootol fel USB-ről, akkor is dögledezik?
Újratelepíteni próbáltad?
Egy kis energiát tegyél bele a dologba, mielőtt kérdést írsz ki róla, elvégre meg szeretnéd tartani a laptopot.
Havonta volt takarítva, teljesen szét és összeszerelve (szerviz), én is hetente szétszedtem és mondhatni felületesen ki poroltam (leszedtem az alját és a hűtőt, kiporoltam és vissza).
Kivettem a merevlemezt, így bekapcsol, felvillannak a ledek, elindul a ventilátor, de 2 másodperc és ki is kapcsol. Vissza tettem, szintúgy. Ötödjére behozta a bootot és a windowst. Aztán újra indítottam és megint nem maradt bekapcsolva sokáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!