Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Régi laptopom folyamatosan...

Régi laptopom folyamatosan kékhalált kap, vagy megfagy a kép és nem reagál. Miért? Mit kezdjek vele?

Figyelt kérdés

Lenovo 100-15IBD, az i5-ös, 8gb ramos változat.

Pár másodperccel bekapcsolás után ez a "Oops" - os Windows kék képernyő jön be najd ujraindul. Ha nem ez jön be, akkor megfagy a kép, pár helyen ilyen Glitch effect szerűen néz ki és semmire sem reagál.

Mit csinálhatnék vele? 5 éven át ezt használtam. A kijelző, a ram, a merevlemez, a bemenetek(usb, hdmi, ethernet, jack, töltőkabel) még jók, nem akarom kidobni. Ötletek?

2020. ápr. 1. 13:13
 1/6 anonim válasza:
a merevlemezre tippelnek. csereld
2020. ápr. 1. 13:24
 2/6 anonim ***** válasza:

Az 5 év használat során volt calamikor portalanítva és újrapasztázva?

Ha nem Windowst bootol fel USB-ről, akkor is dögledezik?

Újratelepíteni próbáltad?

Egy kis energiát tegyél bele a dologba, mielőtt kérdést írsz ki róla, elvégre meg szeretnéd tartani a laptopot.

2020. ápr. 1. 13:32
 3/6 A kérdező kommentje:

Havonta volt takarítva, teljesen szét és összeszerelve (szerviz), én is hetente szétszedtem és mondhatni felületesen ki poroltam (leszedtem az alját és a hűtőt, kiporoltam és vissza).

Kivettem a merevlemezt, így bekapcsol, felvillannak a ledek, elindul a ventilátor, de 2 másodperc és ki is kapcsol. Vissza tettem, szintúgy. Ötödjére behozta a bootot és a windowst. Aztán újra indítottam és megint nem maradt bekapcsolva sokáig.

2020. ápr. 1. 14:09
 4/6 A kérdező kommentje:
8 havonta cseréltem neki pasztát is.
2020. ápr. 1. 14:19
 5/6 A kérdező kommentje:
Mostmar vilagitanak folyamatosan a ledek és a kamera eldje is, de a ventilátor felporog, majd leall, es semmi sem tortenik.
2020. ápr. 1. 14:36
 6/6 A kérdező kommentje:
Most kviettem a ramot, úgy bekapcsolt és világítva megfagytak a ledek ahogy írtam, visszatettem és mostmar kihozza hogy no bootable device (mert ugye kivettem a merevlemezt). Biosba is be tudtam lépni, de megfagyott pár másodpercre amikor csak a kurzor villogott.
2020. ápr. 1. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!