Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Fizetős lesz multi használata...

Fizetős lesz multi használata a jövőben?

Figyelt kérdés

Itt egy cikk: [link]

arról hogy fizetősé akarják tenni a "Electronic Arts és az Activision" akkor ezek szerint a COD részek fizetőssé válnak, nem elég az ha megvesszük eredeti még fizetni is kell érte hogy netten játszhassunk ?? :@

2010. júl. 26. 03:31
 1/5 anonim ***** válasza:
2010. júl. 26. 03:52
 2/5 P.O.C. ***** válasza:

Ezzel a lépéssel csak is saját maguk alatt vágnák a fát a kiadók.

Én eddig kizárólag azért vettem eredeti játékokat, hogy Online játszhassak velük kompromisszumok nélkül. De ha havidíjassá tennék mint például World of Warcraft -ot, már semmit sem vennék meg, tökéletesen megfelelne a tört verzió is. Amire meg nem lenne "megoldás" egyszerűen nem játszanék vele és kész.

És szerintem ezzel a legtöbb játékostáram így lenne.

2010. júl. 26. 07:11
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem ponthogy az online dolgoké a jövő. Vagyis az online játék az egyik legfontosabb eleme a termék valódi kifizettetésének és a kalózkodás visszaszorításának. Jó, persze, drága minden játék (nekünk magyaroknak...), de a fejlesztési és fenntartási költségek is magasak egy jól megtervezett, jól felépített játéknál.

Ez (is) sajnos a kalózkodás eredménye.

2010. júl. 26. 07:35
 4/5 P.O.C. ***** válasza:

A cikkben ez szerepel:

"...a játékosok töredéke használja csak rendszeresen az online (multiplayer) szolgáltatásokat..."

Akkor nem tudom mitől lenne ez valódi megfizettetés, meg kalózkodás visszaszorítás?!

A kalózkodás visszaszorítására érdekében egyszerűen csak normális áron kellene adni a játékokat. És a jóval olcsóbb Online terjesztési formákat előtérbe kellene helyezni.

"...üzleti szempontból teljesen reális lépés az online multi fizetőssé tétele: ez ugyanis plusz költséget jelent a kiadóknak, amit hosszú távon a játékosokra fognak áthárítani...."

Nem értem mitől lenne ez olyan jelentős többletköltség, hogy a játékosokra kellene hárítani. A modellek a textúrák és a pályák adottak már csak egy egyszerű hálózati modult kell a játékba integrálni, ahol nem boot-ok irányítják a figurákat, hanem a hálózati játékos. Ennek költsége szerintem töredéke lehet az egyjátékos mód fejlesztésének.

A legtöbb játékos meg úgyis saját maga által létrehozott Privát szerveren játszik, szóval ez megint csak nem jelent pluszköltséget. Szóval ha ennyire sajnálják a lóvét, akkor ne tartsanak fent publikus szervereket, mert az nem elengedhetetlen az online játékokhoz. És olyan másodlagos szervereket sem, amik a CD-kulcsokat ellenőrzik a játék eredetiségvizsgálata miatt. És akkor megmarad tetves lóvéjuk ennek az irigy, kapzsi maffiózó bagzásnak. :S

2010. júl. 26. 09:30
 5/5 anonim ***** válasza:

"A kalózkodás visszaszorítására érdekében egyszerűen csak normális áron kellene adni a játékokat."

A játékok ára normális (30-40EUR egy új játék), csak nem Magyrország a célpiac, ahol mondjuka fizetésnek nem elenyésző része egy új játék. Nálunk a havi átlagbér 250EUR körül van, USA-ban és az EU "fejlettebb" államaiban 1000EUR körüli. Azért 1000EUR-ból könnyebb 30-40-et elkölteni egy játékra. Mi sajnos ezt nem tehetjük meg ilyen könnyen.

A digitális eladás tényleg ésszerűbb a mai világban.

2010. júl. 26. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!