Most, hogy rendkívüli szünet van, a legtöbb tanár Word-ben kéri a beadandót. Viszont nekem nincs ilyen Office-om. Többi lent?
Az OpenOffice ugyanazokat a fájlokat kezeli, mint a Microsoft Office, itt fönn a linken elolvashatod róla, ami érdekel, és le is töltheted ingyen.
LibreOffice, vagy van digitális licenc is, alig 2-3 ezer Ft értékben kapsz egy kulcsot és telepítheted az MS Office-et.
Régen volt egy különálló program (csak Word-re), AbiWord volt a neve, nem tudom azóta mi újság vele, akkoriban tartalmazott magyar helyesírásellenőrzőt is, csak abból a szempontból volt jó, hogy erőforrás-igénye kicsi volt, de ha új géped van, akkor teljesen mindegy lényegében.
Először is, ha egy iskola specifikus kereskedelmi szoftverek használatát követeli meg, szerintem kötelessége lenne azokat biztosítani.
Egyébként én két dolognak néznék utána. Van-e ingyenes diáklicenc, illetve elég-e, amit az online változat tud.
Egyetértek a #5-ös hozzászólóval: közoktatási intézmények (általános- és középiskolák) tanulói ingyen (pontosabban az adófizetők fizetik) hozzájuthatsz az Office 365-höz.
Másrészt ott van a teljesen ingyenes, nyílt forrású, multiplatform (Windows/Linux/MacOSX), multinacionális gigavállalatoktól független, magyar nyelven tudó, (a hozzá hasonló OpenOffice-szal ellentétben) naprakészen fejlesztett Libreoffice:
a benne levő Writer program kompatibilis a Microsoft Worddel.
Elérhető hozzá magyar nyelvű szakkönyv:
Megnéztem ezt a diákok számára ingyenesen Office-t, azonban amikor regisztrálni akartam, ki írta, hogy ez az oktatási azonosító már más email címre lett aktiválva. Jó, megkerestem azon az email címen az emailt, majd kiírta a felhasználónevet. Beírtam a bejelentkezési adatokhoz a felhasználónevet, majd utána a jelszót kérte. Viszont az email címben csak annyi van, hogy:
Jelszó (ha már megváltoztattad, akkor az Office 365 portálon tudod pótolni)
Fogalmam sincs mi a jelszó, szerintem még általános iskolás koromban aktiváltam ezt, talán akkor jó volt, talán nem, már nem emlékszem. Viszont hiába mentem rá, hogy elfelejtettem a jelszavam, csak ennyit ír ki:
Visszaszerezheti fiókját
Sajnáljuk
Nem állíthatja alaphelyzetbe a jelszavát, mert Ön nincs regisztrálva a jelszóátállítási szolgáltatásban.
Ha nem tud bejelentkezni, kérje meg a rendszergazdát, hogy állítsa alaphelyzetbe az Ön jelszavát.
Miután sikerül újra bejelentkeznie, regisztráljon az önkiszolgáló jelszóátállítási szolgáltatásban, annak érdekében, hogy a jövőben alaphelyzetbe állíthassa saját jelszavát.
Próbáltam minden olyan jelszót, amit régen is használtam, de egy se vált be. Megoldás?
Nem értem, mit görcsölsz a microsoft-os office-al. Többen javasolták a Libre Office-t.
Itt egy hordozható:
A másodikat töltsd le, abban van magyar nyelv.
#7: Van ügyfélszolgálatuk:
ők tudnak ebben hathatós segítséget nyújtani.
(De egyébként iskolai célra a Libreoffice is tökéletesen megfelel - pláne ha tényleg csak pár sort kell írnod és nem informatika tárgyból)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!