Mi baja lehet egy teljesen új gépnek?
Tegnap lett összerakva, minden alkatrésze teljesen új. Először TV-n ki lett próbálva vele pár játék, minden tökéletesen ment.
Ma vettem hozzá monitort, össze van kötve HDMI-vel, de valami nem oké:
A játékok előszőr el se akartak indulni, ha meg indul, akkor se az igazi. Még az ETS2 is képes akadni, és ha lerakom a tálcára, többet vissza már nem jön.
AMD Ryzen 5 2600
Kingston HyperX Predator 16GB
MSI Radeon RX 580 8GB
GIGABYTE B450 AORUS ELITE
Több mint 200.000 volt a gép és most tanácstalan vagyok, hogy mi lehet a baja.
Több, mint valószínű, hogy nem magának a gépnek van baja, hanem pont annak, amit nem írtál a listára: OP rendszer.
Az akadások többnyire a hanyag telepítés miatt szoktak lenni, azaz nem a GYÁRI driverek vannak feltéve a mellékelt lemezről vagy a gyártó oldaláról, hanem az úgymond univerzális butított MS változatok a winupdate-ről.
Első körben tehát az alaplapi drivereket kell a gyárira cserélni:
majd a processzort:
majd a videókártyát:
Ezek után, ha a rendszer nem hibás, akkor az akadásnak meg kell szűnnie, az energiagazdálkodás kiegyensúlyozottabb, a teljesítmény nagyobb, részletesebbek a beállítási lehetőségek (pl. felbontás, elforgatás nem csak 90 fokonként, gamma, stb.).
Köszönöm a segítséget! :)
Igaz én a monitor driverre gyanakszok utólag, de felraktam minden drivert és most jó.
A tápot sokan lehayjják általában mintha mindegy lenne, holott a gép egyik legfobnotsabb része...
A hanyagul spórolósan emgválasztott tápok gyakran okozzák a gép is intabil működését. Több száz fagyogató, akadozós géppel találkoztam már és az esetek 90%-ában a tápegység volt a ludas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!