Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi baja lehet egy teljesen új...

Mi baja lehet egy teljesen új gépnek?

Figyelt kérdés

Tegnap lett összerakva, minden alkatrésze teljesen új. Először TV-n ki lett próbálva vele pár játék, minden tökéletesen ment.

Ma vettem hozzá monitort, össze van kötve HDMI-vel, de valami nem oké:

A játékok előszőr el se akartak indulni, ha meg indul, akkor se az igazi. Még az ETS2 is képes akadni, és ha lerakom a tálcára, többet vissza már nem jön.

AMD Ryzen 5 2600

Kingston HyperX Predator 16GB

MSI Radeon RX 580 8GB

GIGABYTE B450 AORUS ELITE

Több mint 200.000 volt a gép és most tanácstalan vagyok, hogy mi lehet a baja.

2020. márc. 16. 11:33
 1/4 Mr. V. ***** válasza:

Több, mint valószínű, hogy nem magának a gépnek van baja, hanem pont annak, amit nem írtál a listára: OP rendszer.

Az akadások többnyire a hanyag telepítés miatt szoktak lenni, azaz nem a GYÁRI driverek vannak feltéve a mellékelt lemezről vagy a gyártó oldaláról, hanem az úgymond univerzális butított MS változatok a winupdate-ről.

Első körben tehát az alaplapi drivereket kell a gyárira cserélni:

[link]

majd a processzort:

[link]

majd a videókártyát:

[link]

Ezek után, ha a rendszer nem hibás, akkor az akadásnak meg kell szűnnie, az energiagazdálkodás kiegyensúlyozottabb, a teljesítmény nagyobb, részletesebbek a beállítási lehetőségek (pl. felbontás, elforgatás nem csak 90 fokonként, gamma, stb.).

2020. márc. 16. 11:44
 2/4 anonim ***** válasza:
A tápot nem írtad az milyen?
2020. márc. 16. 11:59
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget! :)

Igaz én a monitor driverre gyanakszok utólag, de felraktam minden drivert és most jó.

2020. márc. 16. 14:15
 4/4 anonim ***** válasza:

A tápot sokan lehayjják általában mintha mindegy lenne, holott a gép egyik legfobnotsabb része...

A hanyagul spórolósan emgválasztott tápok gyakran okozzák a gép is intabil működését. Több száz fagyogató, akadozós géppel találkoztam már és az esetek 90%-ában a tápegység volt a ludas.

2020. ápr. 11. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!