Windows 10 felhasználó futtatás jogainak megvonása?
Mit tartalmaz az a bat fájl?
Ha ő nem tud telepíteni, akkor max arra tudok gondolni, hogy másik felhasználó jogait használja, de ahhoz tudnia kell fnevet és jelszót.
Akkor már tudom miről van szó.
Még régen íródott egy program, amivel a rendszergazdai jog kijátszható. RunAsAdmin a neve. Nem gondoltam volna, hogy az még win10-en is működik.
Amit én csinálnék:
Meg kell nézni eseménynaplóban, hogy hogyan íródik be amikor ez a program elindul.
Erre az eseményre feladatütemezővel létrehoznék egy feladatot, hogy ha ez az esemény történik, akkor futtasson le egy batch fájlt. A batch fájl pedig kilőné azt a programot amivel ő rendszergazdai jogot játszana ki. Példa: taskkill /IM "runasadmin.exe" /F
Drasztikusabb lépés lehet még a batch fájlba belerakni a következőt: shutdown.exe /s /t 0. Ezzel azonnal ki is kapcsolja a gépet.
Cmd /min /C "set__COMPAT_LAYER=RUNASADMIN && start"" "%1""
Ez van benne.
Igen, ez nem is baj. Teljesen mindegy, hogy honnan futtatja, az eseménynaplóba akkor is létrejön a bejegyzés. Ahogy létrejött, akkor pedig el tud indulni az általad készített mondjuk leallitas.bat fájl
chcp 1250
shutdown.exe /s /t 0
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!