Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ezt hogy tudom beállítani...

Ezt hogy tudom beállítani Excelben?

Figyelt kérdés

Hogy tudom beállítani excelben, hogy a szám mellé egyéni formátumban kiírja h fő, de ezres csoportban, tizedes jegyek nélkül.

Vagyis mondjuk ne az legyen hogy 5078,7 fő, hanem hogy 5 079 fő.

Mert a fő-ig eljutottam, de arra nem jöttem rá, hogy az utóbbi kettő beállítás is sikerüljön.

2020. márc. 1. 16:26
 1/8 anonim ***** válasza:
format cells megvolt? (bocs, angol excelt használok, nem tudom magyarul) Amikor kijelölöd az oszlopot és formázásnál kiválasztod melyiket akarod. A te esetedben "szám" a formátum, 0 tizedesjeggyel és az ezres tagolás négyzet kipipálva.
2020. márc. 1. 16:32
 2/8 anonim ***** válasza:

Jól írja az előző!

A kezdőlapon (ha ki vannak nyitva a formázási kellékek), rákattintasz a SZÁM melletti jobbra lefelé mutató nyílra, és akkor kinyílik a formázási ablak. Ott mindent be tudsz állítani.

2020. márc. 1. 16:44
 3/8 anonim ***** válasza:
… vagy még egyszerűbb.. kijelölöd a cellát (vagy oszlopot, vagy sort), és jobbgombos kattintással a menüből a cellaformázást. Ott van rögtön minden beállítható dolog.
2020. márc. 1. 16:46
 4/8 A kérdező kommentje:
Beállítottam, de amint megcsinálom ezt a fős cuccot visszaugrik az eredetire...
2020. márc. 1. 17:20
 5/8 anonim ***** válasza:

Kipróbáltam:

a formázásnál kiválasztod az utolsót (custom/egyedi) és beírod, hogy " fő". Így a szám után egy szóközt követően odaírja, hogy fő és a szám formázása (ezres tagolás és tizedes nélkül) is megmaradt.

2020. márc. 1. 17:39
 6/8 anonim ***** válasza:

Muszáj ugyanabba a cellába írni, hogy "fő"...?

Nem elég a címsorba beírni, hogy az alatta lévő számok "Fő"-ként értendőek?

2020. márc. 1. 17:42
 7/8 anonim ***** válasza:

Pontosabban ezt: # ##0" fő"

Őszintén szólva nem tudom mi a # és a 0 szerepe, de hátha valaki majd tudja. Az 5078,7-et számként formázás (tizedes nélkül, ezres tagolással) után ezt az egyedi formázást választva azt jelenítette meg, hogy 5 079 fő.

2020. márc. 1. 17:43
 8/8 A kérdező kommentje:

7-es komment alapján sikerült!

Köszönöm szépen mindenkinek!

2020. márc. 1. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!