Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért ébred fel alvó/hibernált...

Miért ébred fel alvó/hibernált állapotból a windows10 rendszerrel müködő laptopom?

Figyelt kérdés

A gond az, hogy nem ébred fel ténylegesen, nem lehet vele csinálni semmit, nem reagál se egérre, se billentyüre fekete a képernyő, csak megy a ventilátor és világit a power led órák hosszát elmegy nem alszik vissza.

Egyedül csak a power gomb hosszan megnyomására kapcsol ki.

Először azt hittem, hogy valamiért nem alszik el és ilyen "félálomba merül", mikor X ideig nem nyúlok hozzá, de most, hogy szándékosan altattam, kb 3 óra múlva felébredt.

Emlékszem régebben is csinált ilyet, de max pár percre felpörgette magát, majd visszaaludt.

Mivel lehet ezt megoldani?

2020. febr. 22. 12:15
 1/2 Mr. V. ***** válasza:
100%

Mindennek a gyári driverét telepítsd (CD-ről, gyártó honlapjáról)! Alaplap, hang és videókártya legalább.

Ne Update-ről, mert az nem egyenértékű a rendes gyártói verzióval!

Az alaplapi driver hiánya okoz ilyesmit, mert az energiagazdálkodás része egy "univerzális" driver esetében nem 100%-os támogatást biztosít, ezért kell az adott alaplaphoz készítettet használni.

Ilyen felébredések lehetnek LAN Magic packet miatt, vagy alvó állapotba is éber (világító) egér nagyon pici mozdulata miatt.

...és ahogy írtad, a gép nem tud rendesen felébredni, hiszen a képet már nem kapod vissza, csak "kilőni" tudod a gépet, úgyhogy ez biztosan driver probléma lesz.

2020. febr. 23. 01:43
 2/2 A kérdező kommentje:

5-6 éves egyébként, nem újonnan telepítve csinálja ezt.

Annó minden drivert a mellékelt cd ről raktam fel, illetve volt amit az adott hardverei gyártójától.

akkor 7.s windows volt rajta, és a 10.st is már több éve futtatja ilyen gondok nélkül.

A Lan meg mégegy felébresztési lehetőségnek utánajártam még a kérdésem kiírásakor, mert a googleban ezt a választ találtam, de nekem alapjáratból be sem volt bepipálva az a rész, hogy felébresztheti.

Amire én gyanakszom, hogy a windows ügyködne a háttérben és ébreszti fel, de nem tud kommunikálni a merevlemezzel és igy nem végzi el amit akar és nem altatja vissza.

Azért gondolok erre, mert sokszor előfordul, hogy bekapcsoláskor nem indul el a gép elindul, egyszer bevilan a hdd ledje, de aztán semmi, olyan mintha nem tudná betölteni róla a dolgokat. Kikapcs, megint bekapcs és akkor már betölt.

Van, hogy ujraindult állapotot tölt be, de van, hogy az adott munkamenetnél mintha alvóból indulna.

Nem tudom ez merevlemez hiba lenne vagy a köztes kommunikációval valami.

HD sentinel szerint 1 gyenge szektor található, 99%os kondíció. (nem tudom ez okozhatja ezt a jelenséget).

2020. febr. 23. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!