Laptopom töltője csatlakoztatva nem tölt, de az
akkuszintje sem esik. Hogy lehet ez?
Figyelt kérdés
Egy ideje már észrevettem, hogy a laptopom töltöttségi szintje nincs maxon, de most látom csak, hogy kiírja, hogy "csatlakoztatva", de régen kiírta ezután azt is, hogy "töltődik", amit most már nem. Ennek ellenére folyamatosan 70-74% között van a laptomon akkumulátorszintje, nem megy feljebb, de nem is esik. Mi lehet ez, mivel lehet a baj?
A töltő kevesebb áramot szolgáltat, mint amennyire a gép működéséhez szükség van, ezért az akkut is igénybe veszi, ami így merül. Ha kikapcsolod a gépet, lassan de biztosan fel fog töltődni. Ha a gépen túl sok periféria lóg, vagy azok áramigényesek, akkor fordul ez elő, vagy a tápegység meghibásodott.
2020. jan. 20. 18:20
2/9 A kérdező kommentje:
A gépen nem lóg semmi, az egeren kívül :/
Akkor a töltőm létezik, hogy meghibásodott?
Már úgy 5-6 éves gép, az akksi régebben lett cserélve egy utángyártottra (egyszer egy éjszakára a töltőn hagytam, és onnantól a gép csak a töltőről működött), de minden jó volt vele.
2020. jan. 20. 18:24
3/9 anonim válasza:
Vagy tönkre van az akku menve, vagy akkukímélés céljából a biosban le van tiltva a teljes töltés
2020. jan. 20. 18:28
4/9 A kérdező kommentje:
A BIOS-t nem hiszem, mert midnig 100%-on volt, és csak én használom a gépem, én me ilyen beállításra nem törekedtem. (Windows frissítései meg gondolom talán nem állítanak be ilyet)
2020. jan. 20. 18:36
5/9 A kérdező kommentje:
Csak szervíz tudja megállapítani, hogy melyiknek van baja?
2020. jan. 20. 19:01
6/9 anonim válasza:
Hát ha van multimétered akkor az akkut szétbontva egyesével kimérheted a cellákat.
Ha ezt meg tudod csinálni, akkor adott egy olcsó javítási lehetőség, a sérült cellát/cellákat cseréld ki, ebayről fillérekért lehet venni.
Ha viszont ilyen jellegű szerelgetésre nincs lehetőség, akkor kellene egy haver/ismerős akinek a töltőjét ki tudod próbálni. Ha azzal sem megy, akkor akku hiba, ha a másik töltővel megy akkor töltő hiba. Szervizet nem javaslok rögtön, mert jó esetben egy új akku árát elkérik, hogy ránézzenek. Rossz esetben még többet is és akkor még a szükséges alkatrész nincs megvéve
2020. jan. 21. 07:31
7/9 A kérdező kommentje:
Megnéztem, és ha kiveszem az akksit, és töltőről indítom a géppet, akkor működik. Akkor az akksi lehet csak a baj, nem?
2020. jan. 22. 15:06
8/9 A kérdező kommentje:
Csak azért érdekel ennyire, mert a szervízbe nem szívesen adnám be a gépemet, és lehet megrizikóznék egy akksivásárlást, ha sikerül akciósan találnom.
2020. jan. 22. 15:17
9/9 A kérdező kommentje:
A szervízben 10 napos munkával vállalnák az ellenőrzését, de nem tudom ilyen sokáig nélkülözni, már a 2-3 nap is sok :/
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!