10 éves laptopomra win7 után win 10-et tetettem fel, de piszkosul lassú! Mitől lehetne gyorsabb?
A lapos típusát direkt titkolod?
Nekem is 10 éves laptopom van Win10 Pro x64-el és nem hasznáhatatlanul lassú. Persze néi utánajárásba került...
Nah, magánba kiderült a titok, a laptopba sajnos csak 2gb memóriát lehet tenni*, tehát az örökké szűk keresztmetszet lesz. (hozzáteszem, a w7 sem lehetett gyors annyi memóriával)
Long Story short, én egy ssd-t tennék bele, rengeteget számit.
*mondjuk, ha TJ65, akkor lehet 4gb-ot is. Nem vagyok benne biztos, hogy az a leirás alapján.
"(hozzáteszem, a w7 sem lehetett gyors annyi memóriával)"
Amit szétbombáztak mindenféle feature update-tel. Amikor a W7 megjelent 2GB volt a standard.
Ma viszont erre tényleg valami light weight Linux disztró, pl. Lubuntu vagy Debian a nyerő. 2GB RAM-mal XP-nél újabb Windows még SSD-n sem lesz gyors.
Mondjuk, nem hiszem, hogy bárki is windows7 sp0-t használna élesben...
Hát, 2gb memoriával, ssd-vel, legalább gyorsan indul a böngésző (nyilván kevés füllel) a office, meg az ilyesmik. Csúcs érzés nem lesz soha, de az a röhejes helyzet, hogy a w10 alá "kell" a ssd különben még 12gb memoriával is (saját tapasztalat) "lassú" lesz. (nem responziv... szóval amikor megnyomod a gombot, és ugy érzed, hosszú másodpercekig semmi sem történt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!