Mekkora gyereknek érdemes a könyvtárszerkezetet elmagyarázni a gépen? (cd, dir, md, rd)
Szóval mekkora az a legkisebb életkor amikor érdemes erről beszélni? És miért annyi amennyit írtok?
Az "attól függ" válaszok is csak akkor érdekelnek ha részletesen le van írva
10 alatt felejtős. Nem hogy felejtős, szükségtelen. Ráér az akkortájt, amikor suliban is tanulnak róla informatika órán, addigra már "beérnek" annyira, hogy megértsék miről is beszélsz, na meg persze addigra már kellhet is efféle tudás. Tulajdonképpen tinikor hajnalától kezdve érdemes foglalkozni a témával, vagy picivel a kamaszkor kezdete után, mivel előtte sokkal inkább tanulják meg csak használni a kütyüket, minthogy sem megérteni a működésüket. Ezt tapasztaltam többek között magamon is.
Lehet hogy kicsit túlzok, de én úgy gondolom egy PC-t újrarakni legalább illene tudni bárkinek mire felnő. Ha valaki ennyit már tud, akkor már magától értetődően tud programokat is telepíteni és remélhetőleg ragadt rá egy kis tudatos géphasználati ismeret is (nem telepítgetünk feleslegesen, nem látogatunk meg ismeretlen oldalt, jelszavakat nem írjuk fel stb).
Eleve nem érdemes ilyet tanítani, ha a gyerek nem informatikai pályát fog választani. Ma már szinte senki nem használ karakteres felületet a grafikus ellenében, és az operációs rendszerek is ezt igyekeznek segíteni.
Ha meg érdekli a szakma, és minden álma hogy rendszergazda legyen, felső tagozatos korban be lehet dobni. Addigra már fel tudja fogni, és meg tudja jegyezni.
Van aki ezt még 40 évesen se fogja felfogni.
Úgy kell a PCt egy hozzáértőnek telepítenie beállítania hogy egy 1éves gyerek értelmi színvonalával is lehessen használni.. ;P
Köszönöm az eddigi válaszokat. Nemsokára lesz 8 éves, és igazából a cd/dir parancsokat keni vágja, sőt, ő magyarázza, hogy mit miért. Azért kérdeztem, hogy érdemes-e az md/rd-t is megmutatnom neki.
Amúgy saját gépe van, egy 386-os,szóval ha tönkrevágja, sem gond. A grafikus huncutságokkal szerintem is ráér 10 évesen megismerkedni. Az, ezek után tök triviális lesz neki szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!