Mennyire számít jónak ez a gyorsírási sebesség?
10fastfingers.com oldalon teszteltem, 110 SZPP-t értem el, de tavaly még 125 SZPP is volt (magyar nyelven).
Ez mennyire számít jónak manapság? A mai fiatalok többsége szerintem már tud ilyen gyorsan írni...
Ha nem vagy rászorulva a gyorsírásra (nem diktálnak, nem vagy időkeretbe szorítva), nem igazán számít - ha amúgy kényelmes sebességgel és egyenletes tempóban tudsz gépelni. A gyorsaság csak egy tényező, aki gyorsan ír sok hibával az nem biztos hogy hatékonyabban gépel ahhoz képest, aki lassú és hibátlan. A sok visszatörlés és újrafogalmazás kizökkent a ritmusból.
Mennyire számít jónak? 106-ot nyomtam és azt írja hogy a top 2%-ba tartozik. Tehát te 110-zel elég valószínű hogy gyorsabban írsz mint az oldalon tesztelők 98-99%-a. Ez jóval felülteljesíti az átlagot. A mai fiatalok nem tudnak ilyen gyorsan írni. Egy kis százalékuk tud vakon írni ha infó szakos és van kötelező gépírás, de nem jellemző.Nem tudom elképzelni hogy valaki 2-3 ujjal percenként akár 50 szót le tudna írni, akármilyen rutinos a módszere. Hiszen oda-vissza ellenőrizni kell a szemeddel a monitort a szóhoz, meg a billentyűzetet, hogy hova vidd az ujjaidat.
Értem, köszönöm.
Én mondjuk mindig is egész nap a gép előtt ültem, úgyhogy nem csodálkozom rajta. A suliban is mindig én voltam a leggyorsabb még annak idején, a tanárok is csodálkoztak.
Én kb már 15 éves korom óta vakon írok. Most vagyok 24.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!