Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Lehetséges átteni egyik...

Lehetséges átteni egyik HDDről a másikra a rendszert?

Figyelt kérdés

Van a C meghajtóm ,ami 80Gb-s,ezen van a rendszer és van D , ezen van minden más,ez 250Gb. A rendszer meghajtó 80%-os és több ,mint 8000hibán van túl+hangos. Át szeretném tenni a Windowst a másik meghajtóra,mert az hibátlan,100%-os. Hogy tudnám megoldani?

Az is oké,ha ugy lesz megoldva ,hogy telepítek egy új windowst a nagyobb meghajtóra és a régit csak kiveszem a gépből. Ezt az a baj ,hogy nemtudom hogy oldjam meg ,mivel se lemezem,se pendriveom amire ráfér egy Windows.

2019. dec. 28. 14:54
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Előszöris veszel egy legalább 120GB SSD-t.

Aztán átklónozod rá a meglevő C -t és a rejtett partíciókat Macrium Reflect free-vel.

2019. dec. 28. 16:12
 2/10 anonim ***** válasza:
30%

Ennek biztos hogy te akarsz nekiállni?

Belekezdtem a leírásba, de kb 30 sor után beláttam hogy ezt laikusnak elmagyarázni lehetetlen.

Keress valakit aki ért hozzá.

2019. dec. 28. 16:14
 3/10 A kérdező kommentje:
Nem mondanám,hogy laikus vagyok a számítástechnikában. Ezzel kapcsolatban nem vagyok képben,de ennyi.
2019. dec. 28. 16:28
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A Minitool Partition Wizard segítségével át lehet klónozni a rendszert a Migrate OS menüpontal.
2019. dec. 28. 16:49
 5/10 A kérdező kommentje:
Akár úgy is ,hogy a D meghajtón már elebe vannak dolgok? Nemkell üresnek lennie?
2019. dec. 28. 16:57
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

#2 vagyok:

Jogos a kérdés, a válasz pedig:igen.

Először is egy eszköz: [link]

Telepítsd.

2019. dec. 28. 17:46
 7/10 anonim ***** válasza:

#6 vagyok:

Azt írtad hogy nem vagy laikus, ezért tömören mondom:

1.) Szabadítsd fel a D meghajtó felét, akár törléssel, akár tömörítéssel.

2.) Az AOMEI 6.5-el jobbklikk a D meghajtót jelző hosszú fehér csíkra. Ne a bal oldali kék színű fejlécre, mert az mást jelent!

3.) Legördülő menüben: Partíció létrehozása. Ha nincs ilyen, akkor rossz helyre klikkeltél.

4.) Nagyságra egy legalább akkora partíciót jelölj ki, ami legalább akkora mint a másik. Remélem érted.

5.) Mivel ez a progi nem "játszik", ezért mindenre dupla megerősítést kér. Balra fent: Érvényesít

Nem vagyok biztos a folytatásban azt illetően, hogy újra fogja -e indítani a gépet úgynevezett Pre-OS módban? Azt hiszem igen. Vagyis újraindul a gép, de nem a Windows fog elindulni hanem az AOMEI MBR szekció.

Ha végzett, két részre lesz osztva a D meghajtó (valszeg D és E), az adatok pedig a fizikailag előrébb lévőn lesznek, vagyis a D-n.

Balklikkelj a D meghajtó fehér területére, hogy az legyen az értelmezett. Bal oldalt alul: Partíció műveletek, azon belül: Partíció másolása

Ne "gyors partíció másolás"-t csinálj, hanem "szektorról-szektorra"

Ha kész, formázd le a D meghajtót.

Elmagyarázom ennek az egésznek a lényegét:

A migrálandó rendszered a lemezen fizikailag elöl helyezkedik el, ezért a másik vinyón is elöl kell lennie.

Tehát két részre osztotd a D vinyót, az adatokat a második partícióra rakod, az elsőt pedig leformázod az átrakandó rendszernek.

Jobbklikk a C meghajtó fehér csíkjára.

Balra fent: Varázslók, Migrálás SSD-re, vagy HDD-re.

Célnak jelöld a D-t.

Egy apróság: Ha a legkisebbet is hibázol, a minimum hogy "elszállnak" az adataid a D-ről.

Rosszabb esetben a rendszerednek is annyi.

Én szóltam!

2019. dec. 28. 18:15
 8/10 anonim ***** válasza:

#7 vagyok:

Egy apróságot elfelejtettem:

"Ha kész, formázd le a D meghajtót."

Természetesen elsődleges, aktív partíciónak!

2019. dec. 28. 18:20
 9/10 anonim ***** válasza:

Az SSD-re így másold át a rendszert.

Manapság hdd-re nem szabad rendszert tenni. Én még a 15 éves P4-be is betettem egy ssd-t.. ;)

2019. dec. 28. 18:30
 10/10 anonim ***** válasza:
2019. dec. 28. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!