Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Internetszolgáltató routerének...

Internetszolgáltató routerének kevés slotja van. Hogyan "bővíthetem"? (Bőv. Lent)

Figyelt kérdés

Nem Mo-n élek, de nem is ez a lényeg, mert ahány szolgáltató, annyi megoldás.

Szerződéses ADSL internetcsomagunk van, őszre lejár. Routert ingyen kaptuk. 4 kábelre van lehetőség csatlakoztatni rá. Lan 1 és Lan4 mehet pc-re, laptopra, Lan2 és 3, pedig tv-re. Mivel tv nincs a csomagba, így nem tudjuk használni, de nem is kell.

Viszont nemsokára lesz még egy pc-nk, vagy konzol és már igy is foglalt a 2 hely.

Internet sebessége 5 mbit, vagy 50 mbit, csak ilyen routert adnak.

Viszont nincs is csak 3, max 4 szolgáltató, abból csak ez az adsl. Többi antennás.

Mi a teendő ilyenkor?

Venni egy olyat, amin több a slot, viszont, akkor nem tudjuk melyiket és mennyit használhatunk. Vagy pedig szolgáltatótól megkérdezni?

Kérdeztük akik szerelték be, és mondták, h ez így van 2-2 pc, tv.

Valaki találkozott már esetleg ezzel a jelenséggel?

2019. dec. 25. 02:37
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

- veszel egy négyportos (vagy kétportos (kétportos nem tudom van -e) switch-et és bedugod LAN1-be.

- Veszel egy router-t és azt használod switch-nek (az ráadásul wi-fi-t is tudhat)

másik lehetőség: router-t kicserélteted wi-fi-router-re, ekkor ha asztali PC a tervezett számítógép, hálózati kártya kell bele, ha notebook, simán tudod használni.

Keress környéken egy szimpatikus, magasra értékelt számtech boltot, ahol hálózatépítéssel is foglalkoznak, kérdezd meg őket.

2019. dec. 25. 05:13
 2/4 anonim ***** válasza:

Próbáltál gépet dugni a 3,4portba? Nem hiszem, hogy annyira drága routert adna a szolgáltató, hogy külön lehetne konfigurálni a portokat.

Ma mégis, akkor egy 8 portos switched dughatsz az 1 v 2 portba más máris van egy csomó szabadod.

2019. dec. 25. 09:03
 3/4 anonim ***** válasza:
Nekünk is pont ez van amit írtál (Telekom). Én úgy oldottam meg, hogy szereztem egy 8 portos netgear switch-et, abból 1 helyet elfoglal a kábel ami jön a router-bol, 1 szabad hely van, az összes többi foglalt.
2019. dec. 25. 10:04
 4/4 anonim ***** válasza:

Veszel egy 5-8 portos gigabites switch-et..

[link]

2019. dec. 25. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!