MaciLaci68 kérdése:
Minidv-ről számítógépre vittem fájlokat avi-ba (18GB) és jól lejátszható a számítógépen (pl VLC-vel vagy MediaPlayerrel), DE pl Sony Vegasban nem ismeri fel a hangsávot, így sajnos nem tudom szétdarabolni a 18Gbos fájlokat. Valami megoldás?
Figyelt kérdés
2019. dec. 16. 23:40
1/5 anonim válasza:
Avidemux nekem bevált erre és hasonló vágási feladatokra. Mivel nem kell újrakódolni, ha tényleg csak vágsz és semmi más filtert nem használsz, nincs minőségromlás és pár perc alatt kész.
2/5 A kérdező kommentje:
Közben kiderült hogy a hangsávval van valami bibi. SonyVegas felismeri a képet és FormatFactoryval elmentettem külön a hangot és SonyVegassal összeraktam, kép rendben, hang rövidebb lett, de a hangot hiába húzom ki a képig (Ctrl+balegér). A kép és a hang szinkronban van de a hang nagyon magas torz.
2019. dec. 17. 11:53
3/5 tabaki válasza:
Gondolom, hogy nem a hangot kéne a képig húznod, hanem a képkockasebességet igazítani a hanghoz, de csak félig-meddig látom át a problémát. Mindenesetre ellenőrizd, hogy az eredeti és a szerkesztett videó FPS értéke között nincs-e különbség, mert szerintem de.
4/5 A kérdező kommentje:
Szóval, SonyVegassal a kép és hang szinkronban van. Csak az a baj hogy a hangsáv hangmagassága eltolódott nagyon magasra. Tudom változtatni a hangmagasságot és fülhallás szerint vissza tudom állítani a kb megfelelőre. A kérdés, hogy hogyan lehetne pontosan eltalálni az eredeti avi fájl hangmagasságát?
2019. dec. 25. 09:09
5/5 tabaki válasza:
Nem tudom, mit csinálsz, de nincs mit „eltalálni”. Rakd be újra az eredeti hangot, és jó napot, ezentúl azt már ne babráld. A probléma lényegesebb részéről, vagyis az eredeti meg a szerkesztett videó képkockasebességéről viszont továbbra sem árultál el semmit, pedig mit sem csökkent az a gyanúm, hogy ott van az eb elhantolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!