PTZ IP kamerát ismeri fel a hálózat, mert nem kap IP-t. Hogy tudom azonosításra bírni?
Sziasztok,
Adott egy "javított" PTZ IP kamera, aminek táp problémája volt. Ez javításra került, azonban egy korábbi konfigból származó beállítás végett nem tudom összekapcsolni a számítógéppel, a kamerán nincs reset gomb, nem tudom a hálózatot és maga a kamerát alaphelyzetbe hozni.
Alapadatai: 192.168.1.160
Model: NR4XH20P
Felhasználónév: admin
Jelszó: 12345
Az IP tartománya lett megváltoztatva, amit "elfelejtettünk" és sajnos ennek hiányában nem kommunikál a számítógéppel, nem tudom sajnos a saját hálózatomhoz csatlakoztatni. Próbáltam direkt UTP-n keresztül notebokkal auto DHCP-vel, de nem látja; próbáltam routerrel auto DHCP-vel, a notebook-ot látom a routerben, de a kamerát nem.
Létezik olyan program, amivel át tudom "fésülni" a csatlakoztatott eszközök fizikai IP címét még akkor is, ha nem - látható - tagja a hálózatnak?
Tudna valaki ebben segíteni?
Köszönöm a válaszokat!
Lanspy
Reset egész biztosan van rajta, - de ha nem írod ide a pontos típusát akkor senki nem fogja tudni megmondani hol :)
Nincs rajta reset gomb, belül sincs. Gyártó sem tudott segíteni a resetelésben.
Modellt írtam fent: NR4XH20P
Petz mini bullet camera
"Modellt írtam fent: NR4XH20P"
Bocsánat, egybefolyt nekem az ip címmel meg a többivel :O
Meg vak is vagyok :D
Sajnos nem ilyen a kamera, mint a videóban látható. Nincs rajta, sem benne fizikai reset gomb. :(
Most az IPCONFIG paranccsal szórakozom, hogy az Ethernet kártya milyen IP-t kínál neki... talán abból kiderül...
lanspy sem találta meg?
192.168.0.x
és
10.0.0.x
alhálózatokat szoktak megadni ezeknek,
a lanspy-on lehet Class B és Class C -re keresni, ez eltrt de biztosan megtalálja ha vett fel ip-t.
Persze amivel keresed (amivel össze van kötve) azt az ip-t is be kell raknod abba az alhálózatba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!