Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Rendeltem egy laptopot de...

Rendeltem egy laptopot de csak Free dos 123 van rajta, hogyan tudom elindítani?

Figyelt kérdés

Félre néztem kicsit a dolgokat azt hittem Windows 10 lesz a gépen de nincs rajta semmiféle windows...

Free dos jön be mikor bekapcsolom , olyanokat ír hogy irjam be a dátumot meg az időt , de hiába irok be bármit nem történik semmi, mit csináljak?

2019. okt. 28. 15:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%

De mi értelme lenne számodra, ha elindulna így?

Ha azt szeretnéd, hogy használhatóan böngészhess stb.. (grafikus felületen) akkor szerezni kéne rá valakitől egy pendrive-on valami linux félét (amit telepítés nélküli is használhatsz, igaz lassan és korlátozottan) vagy windows telepítőt.

2019. okt. 28. 15:11
 2/11 Xhepton ***** válasza:
100%
ahogy az #1 is írta... bootolj egy másik OS-t ha nincs windows akkor egy linuxot
2019. okt. 28. 15:13
 3/11 A kérdező kommentje:
Nem tudom ,nem értek ehhez a free doshoz, de mi az hogy nincs rendes operációs rendszer egy teljesen új netről rendelt 100+ezer ft-os laptopba... Windows cd-t tudnék szerezni , de cd/dvd lejátszó sincs a gépbe... Akkor úgy néz ki vennem kell egy pendriveot amivel valahogyan fel kell varázsolnom a windowst amihez szintén nem értek :D
2019. okt. 28. 15:18
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Letöltöd innen a Windows 10 lemezképét:

[link]

és az alábbi eszközök valamelyikével rárakod egy USB tollmeghajtóra (pendrivera):

* [link]

* [link]

majd az így elkészült adathordozót bedugod a FreeDOS-szal felszerelt laptopba és arról indítod el a Windows 10 telepítőjét (ehhez be kell lépni a BIOS-ba és átállítani a bootsorrendet, vagy el kell érni a gép bootmenűjét és kiválasztani a pendriveot - mindezek módja laptoponként változnak, de általában valamelyik funkcióbillentyű - F2, F9, F12, Del - szolgál erre).

2019. okt. 28. 15:19
 5/11 A kérdező kommentje:
köszi a segítséget nektek ,majd megoldom valahogy :D
2019. okt. 28. 15:26
 6/11 anonim ***** válasza:
Windows 10 kulcsot már belehet szerezni olcsón akár ebayről is küldök emailben a kulcsot kb 1000 Ft. Vagy ha van kéznél win7 vagy 8 matrica kulccsal az is jó hozzá.
2019. okt. 28. 15:40
 7/11 anonim ***** válasza:

Mivel nem értesz hozzá, vidd vissza a boltba és kérj egy Windows telepítést rá. Kulcsot meg vegyél hozzá olcsón:

[link]

2019. okt. 28. 16:13
 8/11 anonim ***** válasza:
... netes rendelésnél 15 napon belül elállhatsz a vásárlástól. Szóval vidd vissza és rendelj egy ugyanolyan laptopod Windows 10-el.
2019. okt. 28. 16:14
 9/11 anonim ***** válasza:

#8: 14 az a 15.

"20. § (1) Az üzlethelyiségen kívül kötött és a távollévők között kötött szerződés esetén a fogyasztót a (2) bekezdésben meghatározott határidőn belül indokolás nélküli elállási jog illeti meg. Olyan üzlethelyiségen kívül kötött és távollévők között kötött szerződés esetén, amely szolgáltatás nyújtására irányul, ha a 13. § vagy a 19. § szerinti nyilatkozat megtételét követően a teljesítés megkezdődik, a fogyasztót a (2) bekezdésben meghatározott határidőn belül indokolás nélküli felmondási jog illeti meg.

(2) A fogyasztó az (1) bekezdés szerinti elállási vagy felmondási jogát

a) termék adásvételére irányuló szerződés esetén

...

a fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától;

...

számított tizennégy napon belül gyakorolhatja."

Forrás: 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól ( [link] )

2019. okt. 28. 16:36
 10/11 Alex Fly ***** válasza:

Persze, hogy nem történik semmi. Várja a parancsot, hogy mit csináljon...

Attól még, hogy nem grafikus UI-ja van, ahol az egeret kell rángatni, még egy teljes értékű oprencer.

De ha neked a Win kell, akkor telepítsd fel a Windowst. Nem egy bonyolult feladat...

2019. okt. 28. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!