Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért kapcsol ki lassan a...

Miért kapcsol ki lassan a számítógép?

Figyelt kérdés
Vettem a laptopba egy SSD-t mert a winchesterem meghalt. Nagyon gyorsan bebootol a gép, viszont van hogy kikapcsoláskor a képernyő elfeketedése után még 10 percig pörög a gép. Ezután lassabban is bootol be a gép. Miért kapcsol ki ilyen lassan a gépem? Ha rámegyek, hogy leállítás, akkor maga a monitor szinte egyből elfeketedik, de utána 10/6 alkalommal még sokat pörög a gép.

2019. okt. 12. 14:51
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Windowsban van olyan hogy gyors boot. Ez régóta jelen van, a tárolón táro l némi gyorsítótárat és a drivereket dekódolva hogy gyorsabban induljon el. Valami sérült lehet a windosodban így vagy újratelepíted,(ha lehet ne ugyanarról a lemezről) vagy a parancssort rendszergazdaként meggnyitva ezt írd be: sfc/scannow. Ha megtalálja a hibás fájlokat, de nem tudja javítani: DISM /Online /Clearup-Image /RestoreHealth . Ha sikerült utána újbol sfc /scannow . Szervízben is így javítanak egyébként Windowst. Azért kell újbol sfc, mivel ilyenkor az internetről letöltött fájlokat kicseréli a rosszakkal.
2019. okt. 13. 15:46
 2/2 A kérdező kommentje:

Megcsináltam az általad javasolt lépéseket. lefuttattam a scant, talált hibát, javítottam DISM-mel, majd újra lefuttattam a scant, de nem használt.

A történethez tartozik, hogy egyszer elvették az áramot és mivel rossz volt az aksi a laptopban akkor hirtelen kikapcsolt. Azóta van ez a probléma. Mivel kb előtte 3 nappal szereltem bele az új SSD-t ezért arra gondoltam, hogy újratelepítem a gépet hátha megoldja a problémát. De ujratelepítés közben is lassan kapcsolt ki, amikor újraindult. Lefuttattam memória tesztet, nincs probléma. SSD is rendben van a Kingston SSD Manager szerint.

2019. okt. 16. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!