5.1-es hangzást el lehet érni olyan hangkártyával, aminek csak 3 kis-jack csatlakozója van hátul?
Ugyan úgy van 5.1 3 jack csatlakozós kártyákkal is. Sőt akár 7.1 is, ha a front oldali jack csatozókat is felhasználod erre. Csak be kell állítani a Realtek HD
Gondolom spórolni akarnak egyrészt a csatlakozókkal, másrészt a hellyel, hogy több csatlakozó elférjen a hátlapon. A másik ok, hogy az igazán komolyan hangrendszerek ma már Optikai TOSLINK bemenettel rendelkeznek.
Ha beállítások után sem megy az 5.1, az elehet azért van mert nem is 5.1 -es filmmel próbálod. A netes filmmegosztókon legtöbbször csak sztereóba töltik fel az anyagot. Szedj egyet rendesen mondjuk MKV formátumban egy torrent oldalról és azzal teszteld.
Én beállítottam az 5.1-es hanzgást mint említettem, rákattintva a kis hangszórókra mindegyik megszólal a helyén, így néznek ki a beállítások:
De akármilyen játékot, filmet, videót, zenét elindítok, a 6-ból csak két hangszóró szól. Már kipróbáltam, még a kifejezetten 5.1-re kevert filmek se szólnak jól. Mit tudok még tenni? A régi gépenem Win 7-en tökéletesen működött, mind a 6 hangszóró szólt akkor is, ha sztereó zenét hallgattam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!