Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Van valakinek valami tapasztal...

Osvalda Gábor kérdése:

Van valakinek valami tapasztalata vagy véleménye amit megosztana?

Figyelt kérdés

Összeraktam egy gépet magamnak aki az allábbiakból áll:

-i3-9350kf

- Gigabyte GTX 1050 ti 4 GB

- 8 GB 2400Mhz Adata RAM

-120 GB SSD

-1 TB HDD

-ASRock B360-hdv alaplap

-Kolink 850w kl850m tápegység

Leginkább mai játékok használatára lenne, pubg, MTA, Forza horizon 4, league of legends stb.

A benchmarkok egész jól néztek ki videókból.

#vegyél bele....
2019. szept. 16. 09:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nem rossz, de a cpu miatt lehet, hogy nem lesz időtálló és középtávon RAM bővítés is kellhet majd.
2019. szept. 16. 09:37
 2/12 anonim ***** válasza:

Tápegységet, illetve a videokártyát kapásból cserélném.

Tápegységből egy BitFenix Fomrula Gold 450W-osat ajánlok, 850W teljesen fölösleges, illetve nem jó minőségű amit írtál.

1050 Ti drága, gyenge az áráért, nem éri meg.

Helyette RX 570 legjobb vétel ebben a szegmensben. Olcsóbb, 50%-kal jobb.

Igazából maga a platform is vitaképes.

Négy magos I3 nem olyan jó vétel, ráadásul 50.000 forint. Illetve az Intel foglalatot fog cserélni, tehát a 9-es széria termékeiből tudsz válogatni a későbbiekben, következő generációt már nem tudsz majd, ha fejlesztenél.

Én azt ajánlom, építs AMD-re. R5 2600 40.000 forint, ~5%-kal gyengébb, mint az általad említett I3, de cserébe 6 magos, 12 szálas.

AM4-re 3. generációs, de majd még 4. generációs Ryzen-t is tudsz építeni.

Ha így csinálod, egy 16 GB-os RAM kit is ki fog jönni a pénzből.

Sokkal jobb konfigod lenne így a jövőre nézve.

Remélem, segítettem!

2019. szept. 16. 09:40
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, annyit hozzáteszek, hogy részemről lehet semmi értelme de a 4000mhz magonként előnyösebb mint a több magos és kevesebb órajel.
2019. szept. 16. 09:56
 4/12 A kérdező kommentje:
Illetve az alaplap számomra nem szimpatikus vagy később is megfelelő lesz esetleg fejlesztésre?
2019. szept. 16. 10:03
 5/12 anonim ***** válasza:
A 9. generáción belül tudsz fejleszteni, azon túl nem valószínű, mert mint említettem, az Intel foglalatot fog váltani a következő generációs CPU-jaihoz. Ezért ajánlottam Ryzen-t, mert azt tudod fejleszteni, mivel marad az AM4, illetve sokkal jobb az ár/érték aránya.
2019. szept. 16. 12:13
 6/12 A kérdező kommentje:
És az említett i3 mennyire korszerű? Mennyi idő telne el a fejlesztést?
2019. szept. 16. 14:42
 7/12 A kérdező kommentje:
Fejlesztésig, mennyi időt tudnám használni mai játékokkal
2019. szept. 16. 14:42
 8/12 anonim ***** válasza:

Korszerűnek korszerű, olyan értelemben, hogy egyszálas teljesítményben erős. De négy magra 2019-ben már nem éri meg építeni. Illetve 50.000-ért rablás. Már a BF V is egy nagyon CPU zabáló játék, a most következő játékok pedig szintén azok lesznek. Egyre több szálat fognak használni.

Hogy mennyi idő fog eltelni addig, míg fejlesztened kell? Nem tudom. Amikor már te úgy érzed.

Éppen ezért ajánlottam a Ryzen-t. Jobb ár/érték arány, több szál, nagyobb tartósság. És eljutottunk oda is, hogy már a gyári CPU hűtőjük is jobb.

Nem az a minden a processzorban, hogy 4 GHz az órajele. Ezt emelted ki, hogy egy magon nagyobb legyen a teljesítménye. Annyival nem nagyobb, hidd el.

Nézz összehasonlító videókat.

Ugyanazt az FPS számot fogja hozni mind a kettő, annyi különbséggel, hogy pld. az előbb említett BF V alatt az I3 simán lesz 100%-os kihasználtságon, míg az R5 2600 30-40% körül.

Ennek következtében jöhetnek létre micro-lag-ok az I3 esetében.

Hidd el, nem rosszat akarok. De a döntés még mindig a tiéd!

Szép estét!

2019. szept. 16. 19:30
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, ez korrekt és figyelem felkeltő válasz is egyben. Illetve azon gondolkoztam, hogy esetleg egy RX570 8Gb videókártya és egy i7-7700K praktikusabb lenne, ha már az intelnél mararadok.
2019. szept. 16. 20:25
 10/12 A kérdező kommentje:
Jó, döntöttem. Megnéztem pár összehasonlító videót és az r5 2600 kevesebbet használ a CPU-ból így stabilabb a játékmenet. Arra fogok építeni illetve az RX570-re. Köszönöm szépen a segítséget!
2019. szept. 16. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!