Van valakinek valami tapasztalata vagy véleménye amit megosztana?
Összeraktam egy gépet magamnak aki az allábbiakból áll:
-i3-9350kf
- Gigabyte GTX 1050 ti 4 GB
- 8 GB 2400Mhz Adata RAM
-120 GB SSD
-1 TB HDD
-ASRock B360-hdv alaplap
-Kolink 850w kl850m tápegység
Leginkább mai játékok használatára lenne, pubg, MTA, Forza horizon 4, league of legends stb.
A benchmarkok egész jól néztek ki videókból.
Tápegységet, illetve a videokártyát kapásból cserélném.
Tápegységből egy BitFenix Fomrula Gold 450W-osat ajánlok, 850W teljesen fölösleges, illetve nem jó minőségű amit írtál.
1050 Ti drága, gyenge az áráért, nem éri meg.
Helyette RX 570 legjobb vétel ebben a szegmensben. Olcsóbb, 50%-kal jobb.
Igazából maga a platform is vitaképes.
Négy magos I3 nem olyan jó vétel, ráadásul 50.000 forint. Illetve az Intel foglalatot fog cserélni, tehát a 9-es széria termékeiből tudsz válogatni a későbbiekben, következő generációt már nem tudsz majd, ha fejlesztenél.
Én azt ajánlom, építs AMD-re. R5 2600 40.000 forint, ~5%-kal gyengébb, mint az általad említett I3, de cserébe 6 magos, 12 szálas.
AM4-re 3. generációs, de majd még 4. generációs Ryzen-t is tudsz építeni.
Ha így csinálod, egy 16 GB-os RAM kit is ki fog jönni a pénzből.
Sokkal jobb konfigod lenne így a jövőre nézve.
Remélem, segítettem!
Korszerűnek korszerű, olyan értelemben, hogy egyszálas teljesítményben erős. De négy magra 2019-ben már nem éri meg építeni. Illetve 50.000-ért rablás. Már a BF V is egy nagyon CPU zabáló játék, a most következő játékok pedig szintén azok lesznek. Egyre több szálat fognak használni.
Hogy mennyi idő fog eltelni addig, míg fejlesztened kell? Nem tudom. Amikor már te úgy érzed.
Éppen ezért ajánlottam a Ryzen-t. Jobb ár/érték arány, több szál, nagyobb tartósság. És eljutottunk oda is, hogy már a gyári CPU hűtőjük is jobb.
Nem az a minden a processzorban, hogy 4 GHz az órajele. Ezt emelted ki, hogy egy magon nagyobb legyen a teljesítménye. Annyival nem nagyobb, hidd el.
Nézz összehasonlító videókat.
Ugyanazt az FPS számot fogja hozni mind a kettő, annyi különbséggel, hogy pld. az előbb említett BF V alatt az I3 simán lesz 100%-os kihasználtságon, míg az R5 2600 30-40% körül.
Ennek következtében jöhetnek létre micro-lag-ok az I3 esetében.
Hidd el, nem rosszat akarok. De a döntés még mindig a tiéd!
Szép estét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!