Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Laptopnál hogyan lehet áttelep...

Laptopnál hogyan lehet áttelepíteni Windows10-et HDD-ről SSD-re?

Figyelt kérdés
Van egy laptopom, amiben ki szeretném cserélni a HDD-t SSD-re. Viszont nincs hozzá semmiféle driver lemez, tehát csak a meglővő HDD-n lévő dolgokból tudok ügyeskedni. Le lehet valahogy menteni a rendszert mondjuk memóriakártyára, vagy van valami hasonló megoldás, ahogyan át lehet költöztetni a Win10-et?
2019. aug. 25. 11:56
 1/5 anonim ***** válasza:

[link]

Ezzel mented külsőre a win10-et. Ha betetted az SSD-t és a külső tárolót akkor kell még egy másik USB-s cucc amin rajta van a fenti progi, azzal bootolsz és rámásolod az SSD-re az oprendszert...

2019. aug. 25. 12:14
 2/5 A kérdező kommentje:
Ezt nem teljesen értem. Egy menetben nem lehet? Tehát, hogy rámásolom vele a futó rendszert SSD-re, majd csere?
2019. aug. 30. 17:21
 3/5 anonim ***** válasza:
Egy menetben akkor lehetne ha volna két SATA csatlakozó a laptopodon, tehát a két eszközt egyszerre rá tudnád dugni, de erről nem írtál és a laptopok meg nem arról híresek hogy tele lennének csatlakozókkal...
2019. aug. 30. 19:01
 4/5 A kérdező kommentje:
USB-n külső merevlemezként rá tudom dugni. Viszont leáll, hogy kevés a hely, mert az SSD kisebb, mint az eredeti HDD.
2019. aug. 30. 20:54
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget, a Windowst végül sikerült áttelepíteni, működik az SSD-vel a gép. Egy dolog nem működött, és azt azóta sem értem, mégpedig van két partíció (OEM), amit nem vitt át a Macrium. Pedig direkt beállítottam a méreteket úgy, hogy elég legyen. Egy 20 gigás és egy 300 megás. Annak akármennyi helyet is hagytam (jóval többet, mint amit foglal), annál mindig azt írta, hogy neki kevés a hely. Szerencsére működik nélküle, Windows rendszerpartícióját sikerült lecsökkenteni, ez a kettő meg a fene tudja mire kell, gondolom a gép cuccai voltak rajta, mert semmi CD-t nem adtak a laptophoz. De félreteszem a HDD-t, ha baj lesz, arról lehet legfeljebb ismét visszaállítani.
2019. aug. 31. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!