Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Adat vesztés mi történt?

Adat vesztés mi történt?

Figyelt kérdés

sziasztok

van egy kis problémám amit meg akarok veletek osztani mert egyszerüen nem értem hogy történhetett

van egy 2 tb western digital bule HDD-m

és volt rajta több mint 1 tb adat

de most regel kapcsoltam be a gépet és az összes adatom elvesztek

1 film maradt rajta

gondoltam HDD-m kezdje meg adni magát igy meg néztem a álatunk leg ismertebb programal (Hard Disk Sentinel)

nem mutat semmi hibát

Teljesitmény 100%

Kondíció 100% Nincs szükség beavatkozásra

nem tudom hogy ez mennyit számit de gépeztem tegnap 2 orát

és ki kapcsoltam rá 1 orára megint be és 15 perc mulva megint ki és csak másnap kapcsoltam be

és ez hogy hirtelen ki kapcsoláskor adat vesztést okozott volna ?

2019. aug. 18. 12:23
 1/3 Mr. V. ***** válasza:
76%

Nem jellemző, lehet valami vírus törölte, nézd meg a foglalt és szabad helyet!

chkdsk x: /x /f /r

sort írd be a parancssorba (x: értelemszerűen a meghajtó betűjele, ami nálad aktuális, ha f, akkor f:)

Ez felület ellenőrzést is végrehajt, így ezzel a mérettel érdemes este elindítani, mert 8-10 órát is igénybe vehet.

/r nélkül nincs felületellenőrzés.

A sentinel inkább csak felkapott, de a fapados dolgok jobbak erre a célra. Felület ellenőrzésre pl. a Victoria (4.77) vagy a MHDD és társai a legjobbak. File ellenőrzésere a chkdsk is tökéletes.

2019. aug. 18. 12:43
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Előfordulhat, hogy fájlokat átnevez, amelyeket előbb valahogy le lehetett volna még menteni (igaz elveszett fájloknak hívják őket de valamiért fel van erre hívva a figyelem, hogy előtte mentést próbáljanak meg mielőtt ezt elengedik, mert lehet egy csomó file0001.chk stb. Amiből nehéz visszakövetkeztetni honnan származik. A régi DOS-időkben is nehéz volt, amikor kevesebb fájl és kiskapacitású HDD volt.
2019. aug. 18. 12:48
 3/3 A kérdező kommentje:

meg probálom amit irtál

de virus volna a gépemen ? avast van a gépemre telepitve a leg ujabb és nem talál hibát nemt udom hogy avastol van e jobb virustirto

2019. aug. 18. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!