Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A gépem óráját minden indításk...

A gépem óráját minden indításkor nekem kell beállítanom. Hogyan orvosoljam ezt?

Figyelt kérdés
9 éves gépem van, Windows Vista Ultimate rendszer fut rajta. Semmit nem állítottunk/cseréltünk benne soha. Kb. fél éve nem működik magától az óra. Az időzóna is be van állítva. Egyszerűen mégis amikor bekapcsolom a gépet mindig egy 2008-as vagy 2009-es dátum fogad. Így minden egyes alkalommal manuálisan kell beállítanom a pontos időt. (Mivel ugyebár ha nem állítom be, akkor még a Google-t sem használhatom) Szóval szerintetek mit kéne csinálni vele? Egy alkatrész a hibás, vagy valami a gépen belül elállítódott?

2019. aug. 16. 13:05
 1/4 anonim válasza:
100%
Cseréld az alaplapon a 2032-es laposelemet.
2019. aug. 16. 13:09
 2/4 tabaki ***** válasza:
100%
Az alaplapon van egy elem, amely a gép kikapcsolt állapotában is biztosítja az óra működését. Valószínű, hogy kimerült, azt kéne kicserél(tet)ned.
2019. aug. 16. 13:09
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Mivel én egyáltalán nem értek a gépekhez majd megkérek egy hozzáértőt, hogy cserélje ki nekem azt az elemet.
2019. aug. 16. 13:15
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
CR2032-es gombelem, még a Sparban is szokott lenni, kb. 100Ft darabja.
2019. aug. 16. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!