Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Laptop vásárlásnál mik az...

Laptop vásárlásnál mik az alapok, amiket elvártok? Ötletek, tanácsok jöhetnek!

Figyelt kérdés

Nos, én otthoni használatra keresek laptopot. Számomra fontos:

15.6",full hd, jó fényerő, gyári Windows, 170ezer alatt

Tudom, igazi alapok ezek, de ha elkezdem finomítani, hogy min. I5 processzor, inkább ssd, mint hdd aztán már 200ezer a küszöb!

A lényeg, hogy sajnos én nem tudom, hogy kell-e az i5 sima otthoni használatra? Netezni, filmet nézni, maximum a régi idők emlékére egy rise of Nations-t játszani?

Az SSD mennyivel jobb, mint a hdd (nem annyira hangos és melegedő, hha jól tudom)?

Szóval szeretnék tanácsokat kérni, mire érdemes inkább a hangsúlyt fektetni egy full laikus számára!

2019. aug. 15. 15:14
 1/7 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

Ezekről vélemény?

2019. aug. 15. 15:19
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem SSD mindenképp legyen benne.
2019. aug. 15. 15:24
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálam az alap 8GB RAM, 256GB SSD, i5 (rendes 4magos előny) teljes numerikus billentyűzet, robusztus kialakítás.

Előny de nem feltétel, ha nincs előre telepített operációs rendszer, úgyis első dolgom újrarakni és úgysem Windows-zal.

2019. aug. 15. 15:39
 4/7 A kérdező kommentje:

Azt kifejtenétek légyszíves, hogy mire használjátok a gépet?

És miért ez xy tulajdonság a legfontosabb számotokra?

Hátha ragad rám is valami tudás

2019. aug. 15. 15:58
 5/7 anonim ***** válasza:

Amiket én elvárok? Nagyon könnyű szerelhetőség, bőséges alkatrész utánpótlás, strapabíró kialakítás, halk működés. Ezeknek eddig csak a ThinkPad széria felelt meg, bár újabban már azok is trágyák.

Ami neked kell, arra ezt tudom mondani:

SSD-n ne spórolj, vegyél egyet külön ha kell, de ma már elengedhetetlen. Ég és föld egy HDD-hez képest sebességben, és strapabíróságban egyaránt. Cserébe ne járjon hozzá Windows. Sok helyen kapsz már 5e Ft körül kulcsot (CoA matricával együtt), feltenni meg nem nagy dolog, és cserébe sokat spórolsz. Az i5 pedig felesleges ilyen célokra, elég egy i3 is, de még jobban járnál egy Ryzenes változattal.

2019. aug. 15. 16:48
 6/7 A kérdező kommentje:

Utolsó, köszi!

Több hp-nál láttam a ryzen 3 2200u procit, esetleg az jó?

2019. aug. 15. 17:01
 7/7 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

Mindkettő ssd, egyik i3, a másik ryzen 3

2019. aug. 15. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!